Polanc in Mohorič odlična na Japonskem, zmaga Mollemi

Polanc in Mohorič odlična na Japonskem, zmaga Mollemi
18.10.2015 AVTOR: Matej Zalar
Bauke Mollema je dobil dirko Japan Cup, ki je bila za mnoge zadnja v sezoni. Jan Polanc je bil 5., Matej Mohorič pa 6.
Nekaj več kot 144 kilometrov dolga dirka prve kategorije Japan Cup je zopet pritegnila nekaj zvenečih imen. Večina jih je na Japonsko prišla le za današnjo dirko in pa kriterij, ki je potekal včeraj in na katerem je bil najhitrejši Fumiyuki Beppu. 

Današnja dirka je bila precej težja, krog je vključeval zahteven vzpon, ki je poskrbel za selekcijo. Tako je zelo uspešno sezono z zmago zaključil Bauke Mollema, ki s tranzicijo in navajanjem na novo okolje - pred sezono je prestopil v Trek - ni imel prav nobenih težav. 

Drugo mesto je osvojil Diego Ulissi, tretje pa domačin Yukiya Arashiro. Razveselila sta nas tudi mlada slovenska predstavnika na dirki. Jan Polanc se razvija v enega pomembnejših kolesarjev Lampreja, z današnjim 5. mestom (11 sekund zaostanka) pa je zaključil zanj najbolj uspešno sezono doslej.

Matej Mohorič je imel v letošnji sezoni spet ogromno smole s padci in boleznijo, zato vidnejših rezultatov ni dosegel, odstopil je tudi na zanj krstni tritedenski dirki (Vuelta). Zato še toliko bolj veseli današnje šest mesto 20-letnika iz Podblice, ki si je tako poklonil lepo darilo za jutrišnji rojstni dan. Mohorič bo v naslednji sezoni skupaj s Kumpom, Polancem in Pibernikom branil barve Lampreja, ki postaja nekakšna slovenska kolonija v WorldTouru. 

Zelo selektivno dirko je sicer končalo le 42 kolesarjev.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ