Polanc in Pogačar odlično prestala zahtevno etapo

Polanc in Pogačar odlično prestala zahtevno etapo
18.01.2019 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Santos Tour Down Under. Četrto etapo je dobil lanski zmagovalec Daryl Impey. Vodi še naprej Patrick Bevin, Jan Polanc je šesti v skupnem seštevku, Tadej Pogačar 14.

Na dirki Santos Tour Down Under je za kolesarji četrta etapa. Unley je gostil start, cilj pa je bil v Campbelltownu. Etapa je bila dolga 129 kilometrov in je že bila precej bolj ragibana od preteklih treh. Predvsem so vsi opozarjali na zadnji vzpon Corkscrew, ki se je zaključil na 123 kilometru. Potem je sledil samo še spust do cilja. Govorimo pa o 2,3 km dolgem klancu prve kategorije s povprečnih naklonom 8,9 %. Patrick Bevin, sicer član moštva CCC je branil vodstvo v skupnem seštevku. Odlično pripravljenost pa sta v prvih etapah pokazala tudi Tadej Pogačar in Jan Polanc.

Prav na prej omenjenem vzponu se je marsikaj dogajalo. Tam so največ moči pričakovano pokazali Michael Woods, George Bennett, Wout Poels in že zmagovalec te dirke Richie Porte. Odločno so napadli in si do vrha privozili rahlo prednost. Vendar pa so tudi zasledovalci – sestavila se je zgolj manjša skupina, saj je glavnina razpadla – vztrajali v lovu in niso popuščali. Na spustu je bil zelo aktiven predvsem vodilni Bevin, ki je ubežnike uspel ujeti dva kilometra pred ciljem. Obetal se je sprint za zmago skupine 20 kolesarjev, v kateri sta bila tudi Pogačar in Polanc.

Skupino je poskušal spet presenetiti Luis Leon Sanchez, ki je v zadnjem kilometru pospešil, vendar pa je prav Bevin poskrbel, da mu to ni uspelo. Bevin je s sprintom nadaljeval in zdelo se je, da gre drugi zmagi naproti. A s sprintom je začel nekoliko prezgodaj. Več moči je prihranil Daryl Impey. Lanski zmagovalec te dirke je tako prišel do etapne zmage. Pogačar je bil 16., Polanc 19. Oba v času zmagovalca. Bevin je z drugim mestom v etapo obdržal vodstvo v skupnem seštevku in ima sedem sekund prednosti pred Impeyem in 11 pred Sanchezom. Polanc je z 21 sekundami zaostanka šesti, Pogačar pa z istim zaostankom 14. Do konca dirke sta še dve etapi. Jutrišnja lažja in potem odločilna preizkušnja, ki se bo končala na vzponu Willunga Hill. Tam je bil v preteklosti Richie Porte že petkrat najboljši.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ