Polanc na zadnji dirki 11., Mosconu dirka

Polanc na zadnji dirki 11., Mosconu dirka
21.10.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

Konec je še zadnje World Tour dirke v sezoni. Tour of Guangxi je dobil Gianni Moscon, Jan Polanc 11.

Tour of Guangxi. Zadnja dirka svetovne serije. S šesto etapo se je tako končala sezona World tour dirk. Zadnja etapa je bila sicer razgibana, a vendar pisana na kožo sprinterjem, ki so lahko v ospredju preživeli dva kategorizirana vzpona. Sicer pa je Guilin gostil start in cilj 169 kilometrov dolge šeste etape. Po včerajšnjem padcu tokrat ni startal Luka Mezgec. Takoj po startu je prišlo do številnih napadov, vse dokler se v ospredju ni izoblikovala skupina štirih kolesarjev.

V pobeg so se podali Wang Meiyin (Bahrain-Merida), Nathan Van Hooydonck (BMC Racing), Bruno Armirail (Groupama-FDJ) in Jose Gonçalves (Katjuša-Alpecin). Ker si večje prednosti niso privozili, sta se jim iz glavnine uspela pridružiti še Tosh Van Der Sande (Lotto Soudal) in Lenard Hofstede (Team Sunweb). Po stotih kilometrih je imela šesterica tri minute in pol prednosti pred glavnino, v kateri so ritem narekovali kolesarji moštva Sky, ki so branili majico vodilnega v skupnem seštevku Giannija Moscona.

Ubežniki so bili ujeti šele ob vstopu v zadnjih deset kilometrov. Sledil je sprint, ki ga je dobil Fabio Jakobsen, sicer član moštva Quick Step. Drugi je bil pascal Ackermann, tretji pa je bil Rudiger Selig. Končni vrstni red. Gianni Moscon je dirko dobil z devetimi sekundami prednosti pred Felixom Grossschartnerjem in 14 sekundami prednosti pred Sergejem Černeckim. Sledili so Cavagna, Verona, Uran, Fernandez, Sanchez, Devenyns, Berhane in na enajstem mestu Jan Polanc, ki je zaostal za 28 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ