Polanc v belem: Prav veliko mi ne manjka več

Polanc v belem: Prav veliko mi ne manjka več
17.06.2012 AVTOR: D. Z.
Da bo bil Jan Polanc tudi po kronometru v Ljubljani oblečen v majico najboljšega mladega kolesarja je praktično že jasno, a Polanc je zelo visoko tudi v skupnem seštevku.
Polanc med mladimi suvereno vodi. V kraljevski etapi pa je dokazal, da se kljub mladosti lahko kosa tudi s starejšimi, izkušenejšimi kolesarji, ki imajo za sabo precej več kilometrov. "Skozi celotno etapo mi je šlo zelo dobro. Na koncu se mi je poznalo, da med člani nisem ravno dolgo časa. To se je poznalo na zadnjem vzponu, kjer mi ni šlo več tako kot prej. Vseeno sem uspel najti svoj ritem in ostati blizu najboljših," je ob čakanju na podelitev dejal Polanc.

Ob njem je bil njegov oče in obenem trener Marko. Njegov sin je tako izpolnil prvi cilj na dirki po Sloveniji. Postati najboljši med mladimi. "Dirke sicer še ni konec. Za belo majico se mi ni treba več bati, vseeno pa bo treba še enkrat na polno. Tudi v skupnem seštevku bom poskušal biti čim bolj v ospredju ali pa bom poskušal obdržati vsaj to mesto, ki ga imam zdaj," je dejal komaj 20-letni Polanc, ki se je tako še dodatno dokazal tudi pred njegovimi bodočimi delodajalci.

Nobena skrivnost namreč ni, da je Jan že podpisal predpogodbo z italijanskim Lamprejem. Do tja ga sicer čaka še dolga pot, vendar je prepričan, da mu lahko uspe. Še posebej, če bo še naprej tako hitro napredoval. "Tokrat sem videl, da mi ne manjka prav veliko. Na vrhu zadnjega vzpona sem zaostajal za slabo minuto. Še malo, pa bo," je prepričan Polanc.
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ