Polemika okrog Mavicovih obročev britanskih kolesarjev

Polemika okrog Mavicovih obročev britanskih kolesarjev
08.08.2012 AVTOR: D. Z.
Novinarji športnega časopisa L'Equipe so s člankom z naslovom "Mavicovi obroči ali magični obroči" povzročili veliko razburjenja med udeleženci olimpijskih iger.
Na velodromu pričakovano prevladujejo domači kolesarji in pri francoskemu časopisu so poskušali najti odgovore, zakaj smo priča taki prevladi Britancev. Predvsem tehnična direktorica Isabelle Gautheron: "Imamo veliko vprašanj. Kako so lahko v zgolj nekaj mesecih pridobili toliko desetink sekunde na krog. V zasledovalni vožnji celo sekund."

A Gautheronova je poudarila, da s tem vprašanjem ne namiguje na doping. Raje je s prstom pokazala na Mavicove obroče: "Pogosto jih prekrivajo. Tiste, ki jih uporabljajo na dirkah, jih takoj po cilju pokrijejo in skrijejo. V primerjavi z okvirjem, za obroče ni treba pridobiti dovoljenja Mednarodne kolesarske zveze. So to res Mavicovi obroči?"

Oglasili pa so se iz Mavica. Poudarili so, da imajo vse "njihove" reprezentance, tako Britanci kot tudi Francozi in Avstralci, obroče iste kakovosti: "Vsi imajo iste materiale. Naš odgovorni mož za sponzorstva Thomas Davy je na prizorišču in nima težav," je dejal menedžer Mavica Jacques Corteggiani.

Oglasil se je tudi vodilni mož britanskega kolesarstva Dave Brailsford, ki je poudaril, da so njegovi kolesarji napredek naredili po zaslugi najboljšega treninga in najboljše opreme. Obenem pa se je še pošalil: "Pri obročih ni skrivnosti. Okrogli so."


Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ