Polemika: Preveč spremljevalnih vozil na dirkah! (VIDEO)

Polemika: Preveč spremljevalnih vozil na dirkah! (VIDEO)
29.03.2016 AVTOR: D. Z.
Po tragični nesreči na dirki Gent-Wevelgem kolesarji spet glasno opozarjajo na dejstvo, da je na dirkah prisotnih preveč spremljevalnih vozil.

Nesreč je bilo že ogromno
Se spominjate nesreče Juana Antonia Fleche in Johnnyja Hoogelranda na dirki po Franciji? Pa nesreče – posnetek ne obstaja, le fotografija – Grega Van Avermaeta na lanski dirki v San Sebastianu? Kaj pa lanskega padca Petra Sagana na dirki po Španiji? Pa padce kolesarjev, kot so Sergio Paulinho, Jakob Fuglsang, Jesse Sergent, Sylvain Chavanel, Stig Broeckx … Še bi lahko naštevali.

In po skorajda vsakem takem incidentu so kolesarji, ekipe, športni direktorji … opozarjali, da je na dirkah prisotnih preveč spremljevalnih vozil. A vendarle je organizatorjem v interesu, da se o dirkah veliko piše, da se v vseh medijih pojavljajo fotografije, ki jih naredijo fotografi, ki kolesarje spremljajo z motorji. Potem so tu še kamere za prenose dirk, pa komisarji, policisti, avomobili, ki vozijo pomembneže … naštevali bi lahko skorajda v nedogled.

Zdaj je na vrsti UCI ...
Zdaj vsi apelirajo na Mednarodno kolesarsko zvezo, da naredi korak naprej. Po tragični nesreči je med popularnejšimi fotografijami na spletu vsekakor tista, na kateri je ubežnik Koznjecov na dirki Gent-Wevelgem obkrožen s številnimi motoristi. Je res nujno imeti toliko spremljevalnih vozil? »Pravila glede motorjev na dirki potrebujemo ZDAJ, « je na twitterju zapisal Alberto Contador.

Njegov klubski kolega pri moštvu Tinkoff in nekdanji svetovni prvak v kronometru Michael Rogers je objavil prej omenjeno fotografijo. Obenem je zapisal eno izmed rešitev: »Njihova hitrost bi morali omejiti na največ 15 do 20 kilometrov na uro hitreje od kolesarjev, ko motoristi prehitevajo glavnino. Tako bi se povečala možnost za hitrejše ukrepanje, ko bi prišlo do nepredvidene situacije. « Carlos Verona je pozval UCI naj razmišlja o zmanjšanju števila vozil na dirkah.

Kam gre kolesarstvo ...
»Motorji na dirkah morajo biti. Že zaradi naše varnosti, pa tudi zato, da lahko mediji poročajo o dirkah. Le njihovo obnašanje na dirki se mora izboljšati. Glavnina se velikokrat vozi po ozkih cestah, so pa motoristi, ki prehitevajo pri visokih hitrostih in v nevarnost spraljvajo vse, « je bil bolj realen pri oceni Daniel Martin, sicer član moštva Etixx Quick Step. Tudi Italijan Moreno Moser se je oglasil: »Kolesarstvo gre v zadnjih nekaj letih v nevarno smer. Antoine je tisti, ki je plačal najvišjo ceno od vseh. «

Obenem je Van Damme dejal, da morajo razlikovati med nesrečami, saj se nekaterim še tako dobri motoristi preprosto ne morejo izogniti, druge pa so posledica predrznosti: »Konec februarja smo se s komisijo pogovarjali prav o težavah z motorji na dikrah. Te pogovore želimo nadaljevati, želimo pa slišati tudi mnenje zveze organizatorjev dirk. Razumem reakcije kolesarjev. Izgubili so enega izmed svojih. Vendar pa ne moremo križati vpletenega motorista. Ta ni počel neumnosti, poskušal je celo zaščititi kolesarja. « V priloženem video posnetku si lahko ogledate nekatere padce, ki so jih povzročili vozniki spremljevalnih vozil.
 

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ