Policija v Nemčiji izsledila voznika tovornjaka, ki je do smrti zbil Rebellina

Policija v Nemčiji izsledila voznika tovornjaka, ki je do smrti zbil Rebellina
06.12.2022 AVTOR: N. Gr., foto: Sirotti

Tragedija s smrtnim izidom Davideja Rebellina še vedno odmeva. Skupni napori slovenske, italijanske in nemške policije so pripeljali do tega, da so v Nemčiji izsledili 62-letnega voznika tovornjaka, ki je zbil Rebellina in pobegnil.

Nesreča Davideja Rebellina je vzbudila val sočutja in izraze sožalja med kolesarskimi kolegi, a tudi val ogorčenja nad nevarnimi italijanskimi cestami, kjer je letos zaradi trkov z avtomobili življenje izgubilo že 105 kolesarjev. Tokratna nesreča pa, po izsledkih policije, ni bila razlog slabih pogojev na cesti, temveč neprevidnega šoferja.

Po pričevanjih očividcev je voznik tovornjaka, ki je zbil Rebellina, najprej ustavil na kraju nesreče, potem ko je videl, da je povzročil nesrečo s smrtnim izidom, pa je pobegnil. S pomočjo varnostnih kamer na bližnji restavraciji so uspeli prebrati njegovo registrsko tablico in izsledili so ga v severni nemški regiji Vestfaliji.



Gre za 62-letnega voznika tovornjaka, ki je imel že dva prejšnje kazni zaradi povzročenih nesreč zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Če je bil tudi tokrat pod vplivom alkohola, bo policija težko dokazala, saj so ga izsledili dva dni po tragični nesreči.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ