Poljaki poslali ponudbo zmagovalcu Toura

Poljaki poslali ponudbo zmagovalcu Toura
08.08.2018 AVTOR: DZ

CCC Sprandi Polkowice. Naslednje leto bodo združili moči z zdaj še ekipo BMC. Poljaki pa želijo v ekipo privabiti tudi Gerainta Thomasa.

O tem, da bo poljski CCC “rešil” ekipo BMC, ki bo po tej sezoni izgubila glavnega sponzorja smo že pisali. Glavni menedžer Jim Ochowicz je Poljake oziroma glavnega investitorja Dariusza Mileka prepričal, da je to najboljša investicija in tako bodo vstopili v World Tour. Seveda pa so že predtem izgubili Richieja Porta, medtem ko v ekipi ostaja mojster za enodnevne klasike Greg Van Avermaet. Pri predstavitvi sodelovanja je vodstvo izpostavilo, da nimajo kolesarja za tritedenske dirke.

Očitno pa želijo izkoristiti vsako priložnost, predvsem pa je zdaj jasno, da si lahko marsikaj privoščijo. Startali so na trenutno po vsej verjetnosti najbolj vročega kolesarja na kolesarski tržnici. Geraint Thomas je dobil najprej Criterium du Dauphine, potem pa še dirko po Franciji. Zaenkrat pa je kolesar moštva Sky še brez pogodbe za sezono 2019. Glavni mož britanskega moštva Dave Brailsford je poudaril, da si ga želi obdržati, in da je za to pripravljen tudi plačati.

A, kako bo zmogel v ekipi delati z zvezdniki, kot so Thomas, Froome, Bernal … Prav zato mnogi vseeno izpostavljajo, da bo Thomas zapustil Sky. Športni direktor moštva CCC Sprandi Polkowice Piotr Wadecki je zdaj potrdil, da so poslali ponudbo, saj si Thomasa želijo v ekipi za sezono 2019. “Res je. Govorili smo z njegovim menedžerjem. Poslali smo mu ponudbo. Vemo, da se njegova pogodba izteče. Naša ekipa je osredotočena okrog Grega Van Avermaeta za klasike, iščemo pa še kolesarja za etapne dirke kot je Tour. Zakaj torej ne bi poslali ponudbe Geraintu?”

Seveda zdaj vodstvo čaka na odgovor menedžerja oziroma Thomasa. Zdi se, da so pripravljeni na vsakršen scenarij: “Če to izpeljemo, potem je ok. Naša ponudba je na mizi, če se bo strinjal, bo zelo lepo in lahko vzamemo še dva ali tri kolesarje, ki bi mu na tritedenskih dirkah pomagali.” Predvsem pa Thomasu obljublja, da bo edini kapetan na tritedenskih dirkah, saj bodo ekipo BMC zapustili Porte, Dennis, Van Garderen in Caruso.

“Pri nas je situacija jasna in tudi to nekaj pomeni. Ne vem, če je pri Skyju tako. Ponudbo ima, čakamo na odgovor. On se mora odločiti. V naši ekipi že vemo, kako se zmaga na svetovnem prvenstvu, vemo, kako se dobi Tour de France, saj je Jim Ochowicz s svojimi kolesarji vse to že dobil. V ekipi so sodelovali s Portom. Vedo, kako se trenira na višini, kako se kapetana pripravi na največje dirke. Videli bomo.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ