Poljska: Kristjan Hočevar osmi ob prevladi ekipe Hrinkow

Poljska: Kristjan Hočevar osmi ob prevladi ekipe Hrinkow
05.06.2022 AVTOR: DZ, vir: Adria Mobil

Adria Mobil priprave na domačo dirko po Sloveniji nadaljuje na Poljskem. Kristjan Hočevar je dirko Tour of Malopolska končal na osmem mestu. Prevlada Hrinkowa.

Adria Mobil se je v teh dneh mudila na dirki druge kategorije Tour of Malopolska. Govorimo o tridnevni etapni dirki druge kategorije. Že prva etapa s štiri kilometre dolgim ciljnim vzponom na Goro Chelm v kraju Myslenice.

Po 131 kilometrih dirkanja je zmagal Italijan Walter Calzoni, ki je ugnal Nemca Jonasa Rappa. Najboljši Slovenec je bil Jaka Primožič na osmem mestu. Zaostal je za pet sekund. Kristjan Hočevar je z zaostankom 12 sekund zasedel 12. mesto. Naslednji dan je bila na sporedu 141 kilometrov dolga etapa med krajem Niepolomice in Nowy Targ. Vmes so morali kolesarji prevoziti tri kategorizirane vzpone. Po skoraj treh urah in pol dirkanja je sprint osmerice kolesarjev dobil Patryk Stosz.

V tej skupini, ki si je pred večjim številom zasledovalcev privozila tri sekunde prednosti, je bil tudi Jonas Rapp. Nemec se je tako vodilnemu Italijanu Calzoniju v skupnem seštevku približal na eno sekundo. Najboljši Slovenec v tej etapi je bil Tilen Finkšt. Kot najboljši v zasledovalni skupini je zasedel deveto mesto. Kristjan Hočevar se je kot najboljši Slovenec v skupnem seštevku v zadnjo tretjo etapo podal z desetega mesta. Zaostajal pa je za 33 sekund.

Jablonka je gostila start etape, Przehyba pa po 125 kilometrih dirkanja cilj. Govorimo o 8,3 km dolgem ciljnem vzponu z 8,2-odstotnim povprečnim naklonom, ki je kolesarje pripeljal na 1143 metrov nadmorske višine. Že predtem so morali kolesarji premagati tri krajše kategorizirane klance. Etapo je po skoraj treh urah in 20 minutah dirkanja dobil Jonas Rapp.

Ta je za dve sekundi ugnal klubskega kolego pri Hrinkowu - ekipo vodi Matej Mugerli - Rainerja Kepplingerja. Kristjan Hočevar je bil peti. Zaostal je za 42 sekund. In še končni vrstni red. Pri Hrinkowu so se veselili dvojne zmage. Rapp je za 20 sekund ugnal Kepplingerja. Na tretjem mestu je s 44 sekundami zaostanka dirko končal Jakub Otruba. Kristjan Hočevar je bil z 1:24 zaostanka osmi. Jaka Primožič, ki letos vozi za Hrinkow, je dirko, končal na 16. mestu.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ