Poljska: Luka Mezgec 3., Matej Mohorič v pobegu dneva

Poljska: Luka Mezgec 3., Matej Mohorič v pobegu dneva
15.07.2016 AVTOR: D. Z.
Na dirki po Poljski je za kolesarji že tretja etapa. V sprintu se je s tretjim mestom izkazal Luka Mezgec.

Sicer nekoliko v senci dirke po Franciji, pa vendarle gre za dirko World Toura. Govorimo o že 73. dirki po Poljski. Na dirki v zelo močni konkurenci nastopajo tudi štirje Slovenci. To so Primož Roglič, Luka Mezgec, Simon Špilak in Matej Mohorič. Za kolesarji so že tri etape. Prav vse so se končale s sprintom.

Prvo etapo je dobil Davide Martinelli, ki je premagal klubskega kolego pri Etixx Quick Stepu Fernanda Gavirio. Tretji je bil Caleb Ewan, za katerega je delal tudi Luka Mezgec. Slovencev ni bilo v ospredju. Naslednji dan smo spet videli prevlado kolesarjev Etixx Quick Stepa. V Katovicah je zmagal Fernando Gaviria, ki je premagal Elio Vivianija in Caleba Ewana. Danes pa so morali kolesarji premagati najdaljšo etapo. Dolga je bila kar 240 kilometrov.

Zawercie je gostil start, cilj pa Nowy Sacz. Kolesarji so na kolesu preživeli kar pet ur in 46 minut. Etapo je zaznamovala manjša skupina ubežnikov v kateri je bil tudi Matej Mohorič. A ta skupina ni imela prav velikih možnosti za uspeh. Sprinterske ekipe so poskrbele, da smo še tretjič v treh dneh videli sprint glavnine. Tokrat je bil najboljši Italijan Niccolo Bonifazio, ki je premagal Morena Hoflanda in Slovenca v dresu Orice Bike Exchange Luko Mezgeca.

Matej Mohorič je s šestimi točkami na gorskih ciljih v boju za to majico na tretjem mestu. V skupnem seštevku je vodstvo obdržal Gaviria, ki ima šest sekund prednosti pred Bonifaziem in osem pred Ewanom. Najboljši Slovenec je Simon Špilak, ki je 25 sekundami zaostanka 54. Primož Roglič je z istim zaostankom 79. Luka Mezgec je 114., Matej Mohorič pa 125.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ