Poljska: Matej Mohorič takoj v ospredju

Poljska: Matej Mohorič takoj v ospredju
09.08.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Začela se je 78. dirka po Poljski. Ta spada med dirke World Toura. 1. etapo je dobil Phil Bauhaus, izkazal se je tudi njegov klubski kolega Matej Mohorič. Najprej je pomagal, etapo končal na 9. mestu.

Prva etapa na dirki po Poljski je bila dolga kar 216 kilometrov. Letošnja sedemdneva preizkušnja se je začela v Lublinu, prvi dan pa so kolesarji prikolesarili do Chelma. Poleg treh letečih ciljev so imeli kolesarji na voljo še tri krajše vzpone. Nič, kar bi sprinterjem preprečilo boj za etapno zmago.

Za konec so morali kolesarji prevoziti še dva kroga v samem Chelmu, v vsakem je bil tudi osemsto metrov dolg odsek z granitnimi kockami. Sicer je prišlo do pobega, a so kolesarji moštev UAE, Deceuninck Quick Step in Bahrain Victorious poskrbeli, da ubežniki za zmago niso imeli večjih možnosti. Zaradi padcev so odstopili Pascal Ackermann, Marcus Burghardt in Kilian Frankiny.

Na zadnjem letečem cilju je bil najboljši Michal Kwiatkowski, drugi pa Matej Mohorič. Sledili so številni novi napadi. Sprinterji so poslali naprej pomočnike. Remi Cavagna je opravil veliko dela, štiristo metrov pred ciljem - na tlakovanem odseku - je pospešil tudi Matej Mohorič, ki je tako vzpodbudil sprinterje. Prvi je sprint, ki je potekal v rahel vzpon začel Alvaro Hodeg.

Najmočnejši pa je bil Mohoričev klubski kolega Phil Bauhaus. Prišel je iz ozadja in prav v zadnjih metrih prehitel Hodega. Bauhaus je dosegel šesto zmago v tej sezoni - dve je dosegel na dirki po Sloveniji - in tako nadaljuje izjemno uspešno sezono za Bahrain Victorious. Mohorič je bil deveti. Po zaslugi dveh odbitnih sekund pa je v skupnem seštevku šesti. Za kolegom zaostaja za osem sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ