Poljska: Na startu kar šest Slovencev

Poljska: Na startu kar šest Slovencev
01.08.2019 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

V soboto se bo začela World Tour etapna dirka po Poljski. Letos bo zelo slovensko obarvana. Na startu bo kar šest slovenskih kolesarjev.

Dirka po Poljski je sestavljena iz sedmih etap. Vajeni smo že spremljati preizkušnjo po zavitih, razgibanih cestah. Prve tri etape so ravninske, potem pa se začnejo zahtevnejše preizkušnje. Krakov bo gostil start in cilj prve etape. Dirka se bo končala v Bukowini Tatrzanski. Tudi letos ne bo vožnje na čas, zaključne etape – gre za krajše preizkušnje – pa so vsekakor dovolj zahtevne za pravo selekcijo.

Lani je dirko dobil Michal Kwiatkowski pred Simonom Yatesom in Thibautom Pinotom. Predlani je Dylan Teuns premagal domačega aduta Rafala Majko in Wouta Poelsa. Leta 2010 je Grega Bole dirko končal na drugem mestu. Letos bo na startu kar šest Slovencev. Za Bahrain Merido bosta vozila Matej Mohorič in Jan Tratnik, ki sta v nedeljo zaključila dirko po Franciji.

Za to ekipo bosta vozila še državni prvak Domen Novak in Luka Pibernik. Po višinskih pripravah v Livignu se na dirke vrača Luka Mezgec. Za Katjušo Alpecin pa bo vozil Simon Špilak. Med izpostavljenimi kolesarji lahko vsekakor omenimo naslednje: Pascal Ackermann, Rafal Majk,a Ion Izagirre, Miguel Angel Lopez, Fernando Gaviria, John Degenkolb …

Dirka po Poljski, etape
1. Karkov – Krakov, 136 km
2. Tarnowske Gory – Katowice, 153 km
3. Chorzow – Zabrze, 157 km
4. Jawotzo – Kocierz, 173 km
5. Kopalnia Soli Wieliczka – Bielsko Biala, 154 km
6. Zakopane – Zakopane, 155 km
7. Bukovina Resort – Bukowina Tatrzanska, 132,5 km

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ