Poljsko hribovje z gorskega kolesa

Poljsko hribovje z gorskega kolesa
24.11.2011 AVTOR:
Čeprav morda gorskokolesarska scena pri nas ni ravno v nenehnem razcvetu, kot se zadnja leta to zdi za cestno kolesarstvo, pa smo prepričani, da ima vedno več kolesarjev na svojih čeladah občasno pritrjeno tudi kamero.
Vsaj tako nam daje vedeti zgolj bežen pogled v “slo mtb” knjižnico na videoportalu Youtube. Večinoma gre sicer za amaterske posnetke, kjer vse šumi in je slika pogosto izven fokusa, a tisti z malce boljšo resolucijo in celo s podloženo rokersko žganico zagotovo prepričajo. Glede na neskončne možnosti za zanimive vožnje in vedno bolj prijazno računalniško okolje za upravljanje z video vsebinami - ter seveda strast, ki jo Slovenci premoremo, ko se lotimo kakšne zadeve - bi si morda želeli še kakšen daljši, nekoliko bolj premišljen koncept videa, ki bi zagotovo našel svojo ciljno publiko.

Tako so se takšnega projekta lotili Poljaki, ki so se s pomočjo premišljenega kolesarskega scenarija (kjer mimogrede izveste še ogromno zgodovinskih dejstev o Poljski) odločili prikazati lepote gora in hribov svoje dežele s kolesa, oziroma preko neštetih gorskokolesarskih slednic po gozdovih, skalah, blatu, podnevi in ponoči. Film se imenuje Enduro me, ponuja pa resnično presežne utrinke video estetike  v kombinaciji z atraktivno vožnjo po mamljivih terenih…
 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ