Polona Batagelj 33., naslov komaj 20-letni Danki

Polona Batagelj 33., naslov komaj 20-letni Danki
15.10.2016 AVTOR: D. Z.
Polona Batagelj je s 33. mestom na SP v Dohi izpolnila cilj - izboljšati 41. Mesto iz Copenhagna. Zmagala je mlada, komaj 20-letna Amalie Dideriksen.

Katar, natančneje Doha. Sobota je bila rezervirana za dirko članic. Premagati so morale 134,5 km dolgo preizkušnjo. Na startu sta bili tudi dve slovenski predstavnici, in sicer Polona Batagelj in Urša Pintar. Po pričakovanjih smo na koncu videli sprint glavnine.

V zaključku so prevladovale predvsem Nizozemke, ki so poskušale sestaviti sprinterski vlak. To jim je dobro uspevalo, a prav v zadnjih metrih je prva sprinterka Kirsten Wild ostala nekoliko prezgodaj na vetru. To je znala izkoristiti Danka Amalie Dideriksen. Komaj 20-letna kolesarka se je po treh urah in desetih minutah lahko veselila naslova svetovne prvakinje.

Povprečna hitrost je znašala 42,373 km/h. Druga je bila Wildova, tretje mesto pa je zasedla Finka Lotta Lepisto. Zmago je branila Britanka Elizabeth Armitstead oziroma Deignan. Tokrat je bila četrta. Polona Batagelj je bila 33. Osnovni cilj je torej izpolnjen, saj je izboljšala 41. mesto, ki ga je dosegla v Copenhagnu. Pintarjeva je bila 45.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ