Polona Batagelj 6. v Franciji

Polona Batagelj 6. v Franciji
15.08.2015 AVTOR: D. Z.
Kolesarka moštva BTC City Ljubljana Polona Batagelj je dirko La Route de France končala na 6. mestu. Zmagala je Elisa Longo Borghini.

Rezultati generalno:

1. LONGO BORGHINI Elisa ITA 17:16:47
2. NEBEN Amber USA + 1:10
3. LICHTENBERG Claudia GER + 1:18

...
6. BATAGELJ Polona + 2:31
...
8. BUJAK Eugenia +3:23
...
22. PINTAR Urša +7:11


Ekipno: BTC CITY LJUBLJANA 2.mesto

S šesto etapo od Soultzmatta do Guebwillerja se je končala dirka La Route de France, na kateri so uspešno nastopale tudi članice moštva BTC City Ljubljana.

Zadnja etapa se je končala v sprint, ki ga je dobila Italijanka Giorgia Bronzini, sicer članica moštva Wiggle Honda. V tem sprintu je osmo mesto zasedla Poljakinja v dresu BTC-ja Eugenia Bujak. Prav Bujakova se je od prvega dne, pa vse do petkove kraljevske etape enakovredno borila z najboljšimi v skupnem seštevku. Bila je namreč druga, potem tretja, včeraj pa je padla na končno osmo mesto.

A prav v kraljevski etapi je svoje sposobnosti pokazala Primorka Polona Batagelj. Povzpela se je na šesto mesto v skupnem seštevku, ki ga je danes tudi ubranila. Njen zaostanek za najboljšo pa je znašal 2:31.

Končne zmage se je zasluženo veselila Elisa Longo Borghini, ravno tako kot zmagovalka zadnje etape članica moštva Wiggle Honda. Američanka Amber Neben je na drugem mestu zaostala za minuto in 10 sekund. Na tretjem mestu je dirko končala Claudia Lichtenberg. Urša Pintar je bila 22.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ