Polona Batagelj spet najboljša, med mladimi premoč Adrie Mobila

Polona Batagelj spet najboljša, med mladimi premoč Adrie Mobila
24.06.2013 AVTOR: D. Z.
Polona Batagelj je spet postala državna prvakinja med članicami, medtem ko se je zmage pri starejših mladincih veselil Domen Novak, je bil med mlajšimi najboljši Gorazd Per.

Državna prvenstva za mlajše mladince, starejše mladince, ženske in člane so letos izpeljali v Gabrju. O članih in mlajših članih smo že pisali. Tu pa omenimo še rezultate v preostalih kategorijah. A najprej k ženskam. Članice so nastopile kar v družbi mlajših mladincev.

In spet se je lahko na 66 kilometrov dolgi preizkušnji prepričljive zmage veselila Polona Batagelj. Primorka je po dobrih dveh urah dirkanja ugnala Špelo Kern, ki je zabeležila isti čas. Tretja Urša Pintar je bila s 50 sekundami zaostanka tretja. Vse so članice moštva E Leclerc Klub Polet.

Prav isto razdaljo – ravno tako so prevozili šest krogov – so morali odpeljati mlajši mladinci. Zmage se je veselil Gorazd Per, sicer član Adrie Mobila. Za sekundo je premagal Žigo Jermana iz Radenske. Tretji je bil še drugi član Adrie Mobila Mitja Zupančič. Starejši mladinci so morali prevoziti še tri kroge več, torej kar 99 kilometrov.

V tej kategoriji smo ravno tako videli izjemen boj za zmago. V samem zaključku so se udarili trije kolesarji. To so bili Domen Novak in David Per iz Adrie Mobila ter Kristjan Kumar iz moštva Hit Casinos. Ciljni vzpon pa je bil po devetih prečkanjih še kako selektiven.

In v samem sprintu je največ moči pokazal Domen Novak, ki se je po dveh urah in 48 minutah lahko veselil zaslužene zmage. Kristjan Kumar je zasedel drugo mesto. Zaostal je za šest sekund. Tretji pa je bil David Per, ki je zaostal še za dodatnih deset sekund. O izjemnem podvigu Luke Pibernika med elito pa smo že pisali.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ