Polona Batagelj v Madridu deseta

Polona Batagelj v Madridu deseta
17.09.2018 AVTOR: DZ

Žensko dirko Madrid Challenge by la Vuelta je v skupnem seštevku dobila Ellen Van Dijk. Polona Batagelj bila v zadnji etapi 10., skupno pa 11.

Tokrat so organizatorji dirke po Španiji za ženske izpeljali dve etapi. Seveda govorimo o dirki Madrid Challenge by la Vuelta. Gre za zadnjo žensko dirko World Toura v tej sezoni. V soboto je bil najprej na sporedu ekipni kronometer, ki so ga dobile kolesarke Sunweba, na odlično četrto mesto pa so se zavihtele članice moštva BTC City Ljubljana.

Današjo, sto kilometrov dolgo drugo etapo, ki je potekala po ulicah Madrida pa je dobila Italijanka Giorgia Bronzini, ki je po dobrih dveh urah dirkanja ugnala Sarah Roy in Charlotte Becker. V času zmagovalke je na cilj prišla tudi Polona Batagelj, ki je zasedla deseto mesto. Končne zmage se je veselila Ellen Van Dijkp red klubsko kolegico pri moštvu Sunweb Coryn Rivera. Tretja je bila Audrey Cordon Ragot. Batageljeva je kot najboljša slovenska predstavnica dirko končala na 11. mestu. Njen zaostanek pa 57 sekund.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ