Polona Batagelj: Ko zjutraj ustaneš in veš, da je to to

Polona Batagelj: Ko zjutraj ustaneš in veš, da je to to
19.11.2018 AVTOR: DZ, foto: sirotti

“Odločala sem se kar nekaj časa. Vsak športnik mora skozi nek proces, v katerem ugotovi, da je to zares pravilna odločitev,” je povedala Polona Batagelj.

Polona Batagelj je pred dnevi sporočila, da končuje športno pot. Odločitev je sprejela pri 29 letih, tako da bi vsekakor lahko še nadaljevala s kariero. “Odločala sem se kar nekaj časa. Vsak športnik mora skozi nek proces, v katerem ugotovi, da je to zares pravilna odločitev,” je za Radio Slovenija pojasnila Primorka, sicer članica moštva BTC City Ljubljana.

"Menim, da je dirkati za domačo ekipo za športnika nekaj najlepšega in najboljšega."
Polona Batagelj


“Odločila sem se nekako prejšnji ponedeljek. Dejansko, ko ustaneš zjutraj iz postelje in veš, da je to. To je prava odločitev. Takrat sem tudi že kakšno uro kasneje poklicala Gorazda Penka in mu sporočila to novico,” je še dodala Batageljeva, ki se bo zdaj še bolj posvetila študiju: “Kolo je bilo vedno del mene, vedno nek užitek. Dejansko sem bila vesela vsake minute na kolesu, čeprav so bili še posebej v letošnji sezoni tudi težki trenutki. Mislim, da je čas, da spoznam še kaj drugega v življenju. Dosegla sem vse, kar sem si želela, kolesarstvu sem tudi dala, kar sem si želela. To je to.” Med drugim je bila kar devetkrat državna prvakinja in smo jo lahko redno prepoznavali v sicer dresu BTC City Ljubljana, ki pa je bil vedno okrašen s slovensko zastavo.

"Rečem lahko, da je bila vlečna lokomotiva te ekipe in celotnega ženskega kolesarstva pri nas."
Gorazd Penko


“Upam, da sem v vseh teh letih dobro zastopala Slovenijo. Tako ekipo kot državo. Zdaj pa je čas, da to prepustim še ostalim puncam. Upam, da se bo čim več mladih kolesark odločilo za ta šport. Vemo, da je to eden izmed najtežji, a tudi eden izmed najlepših športov.” Batageljeva je dvakrat nastopila na olimpijskih igrah, prvič v Londonu, potem pa še v Riu: “22. mesto v Londonu. To je nekaj, na kar bom nabolj ponosna. Olimpijske igre so sanje vsakega športnika, in da sem jih lahko dosanjala je nekaj res enkratnega. Tisti prvi nastop pa je vedno poseben in zato so igre v Londonu nekaj, kar se bom najraje spominjala.” Obenem je priznala, da je zelo ponosna tudi na to, da je Slovenija dobila profesionalno žensko ekipo.

"Olimpijske igre so sanje vsakega športnika, in da sem jih lahko dosanjala je nekaj res enkratnega."
Polona Batagelj


Zraven je bila od samega začetka, saj se je leta 2012 vrnila iz tujine in ostala v Sloveniji. “Poloni moram čestitati za vse, kar je dosegla v kolesarstvu. Bila je pionirka te modern dobe ženskega kolesarstva pri nas. Steber ekipe, na katero si se vedno lahko zanesel. Tudi vse ostale tekmovalke, ki so prišle v ekipo, so se učile in veliko naučile od nje. Rečem lahko, da je bila vlečna lokomotiva te ekipe in celotnega ženskega kolesarstva pri nas,” je bil jasen glavni mož ženske ekipe Gorazd Penko: “Največ bomo izgubili na etapnih težkih preizkušnjah in na enodnevnih težkih preizkušnjah, na katerih je bila stalnica. Vedno je bila nekje med tisto zadnjo selekcijo pred samim ciljem. Kako jo bomo nadomestili? Enostavno rečeno, težko. Tako dobrih tekmovalk enostavno ni.”

"Kako jo bomo nadomestili? Enostavno rečeno, težko. Tako dobrih tekmovalk enostavno ni."
Gorazd Penko


Batageljeva je ekipi ostala zvesta do konca, dokler se ni odločila za konec kariere, saj je želela biti del slovenskega kolesarstva: “Menim, da je dirkati za domačo ekipo za športnika nekaj najlepšega in najboljšega. To se je izkazalo tudi pri meni. Vesela sem, da sem bila del tega projekta od začetka. Večkrat poudarim, da bi se morali še bolj zavedati, kaj imamo, kako velik je bil korak, da je Slovenija že tako zgodaj dobila slovensko profesionalno ekipo. Vesela sem, da sem tudi sama pripomogla nekaj k temu. Tu sem se odlično počutila. Bolje kot v tujini.”

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ