Polona Batagelj: Najlažjo etapo lahko spremenimo v najzahtevnejšo dirko

Polona Batagelj: Najlažjo etapo lahko spremenimo v najzahtevnejšo dirko
17.11.2014 AVTOR: D. Z.
Polona Batagelj je na najprestižnejši ženski dirki, ki prihaja v Slovenijo, torej na ženskem Giru, nastopila že štirikrat. Zdaj jo čaka posebna čast.

Polona Batagelj je že dlje časa prisotna v ženski kolesarski karavani. Nenazadnje je letos že četrtič nastopila na najzahtevnejši in najodmevnejših etapni dirki za ženske ... govorimo o preizkušnji Giro Rosa, za katero je prepričana:

"V bistvu je najtežja in obenem najpomembnejša etapna dirka za ženske. Zato si praktično vsaka ženska tekmovalka tam želi nastopiti. Vedno nam daje dodatno motivacijo za treninge. Je pa res ena izmed najtežjih dirk. Deset etap. To je za ženske zelo naporno. Pri ženskah to šteje podobno, kot pri moških Tour." Polona Batagelj je članica ekipe BTC City Ljubljana. In Gorazd Penko s sodelavci je zdaj poskrbel, da bodo imele članice te ekipe še dodatno motivacijo za trening.

Omenjeni Giro prihaja v Slovenijo. Prvi dve etapi bosta potekali v Ljubljani oziroma njeni okolici. Najprej prolog, potem pa še etapa v nasprotni smeri malega maratona Franje s ciljem v BTC-ju. "Tega sem res zelo vesela. Obenem sem zelo vesela, da žensko kolesarstvo tudi v Sloveniji iz leta v leto raste. Seveda pa je še vedno v senci moškega, pa čeprav se spreminja in se ljudje bolj zanimajo za žensko kolesarstvo. Če bi bilo še več medijske pokritosti, potem bi najbrž dobile še več sponzorjev," je priznala Polona in obljubila, da bodo članice moštva v Ljubljani čutile še dodatno odgovornost, saj bodo nastopale pred domačimi gledalci:

"Smo vendarle domača ekipa in to bo nekaj posebnega. Mislim, da bo veliko navijanja in veliko ljudi." Po uvodnem prologu, ki bo služil bolj kot spektakel, pa bo v Sloveniji potekala še druga etapa. Ta se bo začela v Kamniku in potekala v nasprotni smeri maratona Franje. Cilj bo v BTC-ju, trasa dirke pa ni ekstremno zahtevno. A Polona vseeno opozarja: "To bo nekako srednje težka etapa. Pri ženskah pa se nikoli ne ve, ker iz lahko najlažje etape naredimo najtežjo dirko."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ