Polona Batagelj: Za tak tip kolesarke bo to težka dirka

Polona Batagelj: Za tak tip kolesarke bo to težka dirka
07.10.2016 AVTOR: D. Z.
Polona Batagelj in Urša Pintar bosta na SP v Katarju zastopali Slovenijo med članicami. Cilj izboljšati 44. mesto Batageljeve.

Želja? Izboljšanje 41. mesta
Sprinterji so se za naslov svetovnega prvaka zadnjič pomerili v Copenhagnu. Prav tam je najboljšo slovensko uvrstitev med članicami dosegla Polona Batagelj, ki je zasedla 41. mesto. V Katarju je proga še bolj ravninska kot tista v Copenhagnu.

Mnogi napovedujejo sprint, čeprav obenem opozarjajo na številne pasti. Predvsem na tehnično zahtevne kroge, vročino in močan veter. “Izboljšanje tega dosežka je vsekakor želja. Potrudila se bom. Vem, da bodo razmere težke. Že pred štirimi leti sem dirkala v Katarju in za tak tip kolesarke bo to zelo težka dirka, ” je priznala Polona Batagelj.

Poleg nje še Urša Pintar
Batageljeva se namreč bolje znajde na vzponih in razgibanih terenih, kot na ravnini in v vetru. Polona je še dodala: “Veselim se tudi ekipnega kronometra. Zato, da se kot ekipa čim boljše pokažemo. V zadnjem času smo opravile veliko treningov, gre nam dobro in upam na najboljše. 

Rezerva v ekipi za za ekipni kronometer bo Urša Pintar, ki bo potem ob Batageljevi nastopila na cestni preizkušnji: “Letos ni bilo večjih poškodb. Zame in za Polono bo nova preikušnja. Res sta veter in ravnina, vendar bova dali vse od sebe in poskušali kaj doseči tudi na taki progi. ” Obe kolesarki sta sicer članici moštva BTC City Ljubljana.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ