Polona Batagelj: Zadovoljna s prologom, zdaj se Giro začenja

Polona Batagelj: Zadovoljna s prologom, zdaj se Giro začenja
04.07.2015 AVTOR: D. Z.
"S prologom sem zadovoljna. Nikoli nisem računala na nek vrhunski rezultat," je med drugim povedala najboljša Slovenka Polona Batagelj po odpeljanem prologu v Ljubljani.

V Ljubljani se je začela znamenita ženska etapna dirka Giro Rosa. Torej, ženska različica dirke po Italiji, ki velja za najprestižnejšo in najtežjo etapno dirko za ženske. Kot smo že pisali je prolog dobila Annemiek van Vleuten. Najboljša izmed petih Slovenk – vse vozijo za moštvo BTC City Ljubljana – je bila Polona Batagelj.

Primorka je s 13 sekundami zaostanka – 2 kilometra dolg prolog je odpeljala s časom 3:01 – zasedla 45. mesto. “S prologom sem zadovoljna. Nikoli nisem računala na nek vrhunski rezultat, saj nisem dovolj eksplozivna kolesarka. Sem pa zadovoljna, da mi je uspelo zmanjšati zaostanke na prologih. Vožnja je bila kar dobra, ” je priznala Polona Batagelj. Predvsem pa je na tem prologu zares lahko uživala, saj je potekal po domačih cestah. Tega slovenske predstavnice niso še doživele.

“Na prologu moraš čutiti tisto bolečino in pekoče noge, gledalci pa ti vse nekoliko olajšajo, tako da se vsem lepo zahvaljujem. To je bil eden izmed težjih prologov, a v Sloveniji je pač lažje nastopiti, ” je še dodala Batageljeva in za konec poudarila: “Z jutrišnjo etapo se Giro v resnici šele začne. Upam, da bom imela dobre noge in da bomo z ekipo lahko dosegli zastavljene cilje. To je, da se ena kolesarka uvrsti med prvih 20.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ