Polona Batagelj: "Žensko kolesarstvo se razvija"

Polona Batagelj: "Žensko kolesarstvo se razvija"
09.10.2017 AVTOR: D. Z.
Polona Batagelj o sedmem zlatem kolesu: "To je potrditev dobre sezone in dobrega dela."

Polona Batagelj je letošnjo sezono spet končala kot najboljša Slovenka na lestvici Mednarodne kolesarske zveze.

In tako je v Podsmreki še sedmič zapored prejela nagrado za najboljšo v sezoni. Torej zlato kolo. “Sem zelo vesela, da sem ga osvojila tudi letos. To je potrditev dobre sezone in dobrega dela, ” je dejala Polona Batagelj, sicer članica moštva BTC City Ljubljana. Batageljeva je tokrat premagala lastnico najboljše uvrstitve na svetovnih prvenstvih Uršo Pintar in Špelo Kern.

“Je pa zdaj težje kot v prvih letih, saj se žensko kolesarstvo tudi v Sloveniji hitro razvija. Ne samo množično, ampak tudi po kvaliteti. Zato sem še bolj ponosna na zlato kolo. Je pa težje, ker se Slovnke redno uvršamo med dobitnice točk. Sama sem zadovoljna, da sem točke osvajala na dirkah, na katerih sem si to najbolj želela. ” Polona je omenila razvoj ženskega kolesarstva v Sloveniji. In dokaz iz leta v leto dobimo tudi na zaključni dirki. Tokrat jo je dobila Urša Pintar.

To je ena izmed redkih dirk, na kateri se skupaj pomerijo člani, članice, mlajši člani in mladinci. “Ta dirka je nekoliko posebna, saj nismo vajene dirkati z moškimi. Vidi pa se, da smo se v kvaliteti zelo razvile, saj v prvih letih tempa moških nismo zdržale do konca. V zadnjih treh sezonah pa smo vedno prišle v glavnini z moškimi. Je pa zelo težko Hitrosti so višje, ampak, ker dirka ni tako dolga, lahko tudi to zdržimo, ” je še dodala nova in stara lastnica zlatega kolesa Polona Batagelj.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ