Pomagal do zmage in bil kaznovan

Pomagal do zmage in bil kaznovan
04.07.2023 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Dirka po Franciji. 4. etapa. Za Luko Mezgeca najprej poročali, da je padel in se pri tem poškodoval, a so pri ekipi vse skupaj zanikali. Kaj pa ostali, ki so ostali praznih rok?

Luka Mezgec si je poškodoval ključnico in je bil prepeljan v bolnišnico. Tako je pisalo v poročilu o poškodovanih kolesarjih po četrti etapi. Pri moštvu Jayco AlUla so ta zapis ovrgli in zanikali vse skupaj. Poudarili so, da njihovi kolesarji tokrat niso bili vpleteni v nobenega izmed številnih padcev in da je Luka Mezgec v četrti etapi dirke po Franciji osvojil osmo mesto.

Zato pa je po padcu med navedenimi Fabio Jakobsen. Številne odrgnine je utrpel, a je tudi na družabnih omrežjih kasneje potrdil, da bo lahko nadaljeval z dirko, ki za moštvo Soudal Quick Step do zdaj še zdaleč ni bila takoj uspešna kot lanska. Jacopo Guarnieri je po padcu moral na dodatne preglede v bolnišnico. Tik pred ciljem sta pri veliki hitrosti padla tudi Axel Zingle in Soren Waerenskjold.

Dogajalo pa se je še marsikaj. Jakobsen je padel po prerivanju s kasnejšim zmagovalcem Jasperjem Philipsenom. Ta je še drugič zapored znal izkoristiti izjemno pomoč prveg zvezdnika ekipe Mathieuja Van der Poela. Nizozemec je Jakobsena spet “dostavil” do zaključnih metrov v ospredju. A v boju za to “dostavo” je naredil tudi nekaj napak. Zaradi prevelike spremembe smeri so ga kasneje komisarji kaznovali.

Odšteti bo moral petsto švicarskih frankov, izgubil je 13 točk v boju za zeleno majico, uvrstili pa so ga na zadnje mesto v skupini, ki se je borila za najvišja mesta. Ekipi pa je kljub temu pomagal do zmage … S petsto švicarskimi franki so kaznovali tudi Phila Bauhausa, ker je nepravilno oviral enega izmed kolesarjev. To je bilo 1,8 km pred ciljem. Odvzeli so mu tudi 50 točk v boju za zeleno majico. Kaznovali pa so ga še s 30 sekundami pribita v skupnem seštevku. Med “poraženci” prvih dveh sprinterski dni je tudi nekdanji svetovni prvak Mads Pedersen, ki je bil zelo kritičen do tekmecev:

“Fantje so opravili dobro delo, tako da smo bili precej boljši kot včeraj. Ampak, po tako lahki etapi preprost nimam moči za sprint. Vsi ti ovinki v zaključku nimajo nobenega smisla. Ampak, je kar je. Naredili smo napredek. Fantje pa se zaletavajo eden v drugega. Nihče ne ve, da imajo kolesa tudi zavore. Ni vedno lahko, če so zaključku na tako širokih cestah. Slišal sem padec za mano in upam, da ni bil kdo od naših vpleten.”

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ