Ponesrečen začetek zmagovalca Toura in sprint Molana

Ponesrečen začetek zmagovalca Toura in sprint Molana
24.02.2023 AVTOR: DZ, foto

Prav nič kaj prijetno se ni začela tekmovalna sezona za Jonasa Vingegaarda, medtem ko je sprint na dirki UAE Tour dobil Molano.

Zmagovalec dirke po Franciji Jonas Vingegaard je tekmovalno sezono 2023 začel na dirki O Gran Camino v Španiji. Govorimo o zelo zahtevni štiridnevni etapni preizkušnji v Galiciji, ki se bo končala s posamično vožnjo na čas.

Že prva etapa je bila zelo pestra in je postregla z velikim presenečenjem za vse. Kolesarji so se v kraju Muralla de Lugo ob zelo nizkih temperaturah podali na 188 kilometrov dolgo pot proti cilju, ki ga je gostila Sarria. Ni pa ostalo pri nizkih temperaturah. Med dirko je pričelo snežiti. Karavana je kljub temu nadaljevala z vožnjo in v ospredju sta izmed sedmerice ubežnikov ostala samo še Gianni Moscon in Sebastian Schonberger.

Sneženje pa se je še okrepilo in 20 kilometrov pred ciljem se je karavana ustavila. Ubežnika sta sicer sprva nadaljevala z dirkanjem, a kmalu je postalo jasno, da bodo morali komisarji ukrepati. Odločili so se, da etapo prekinejo, saj so bili kolesarji že zelo premraženi. Ekipe se nad odločitvijo niso pritoževale. Jonas Vingegaard je med etapo sicer dobil leteči cilj in s tem tri odbitne sekunde, a te sekunde se mu bodo odbile po drugi etapi, prva pa tako nima zmagovalca.

V povsem drugačnem vremenu je minila četrta etapa na dirki UAE Tour. Al Shindagha je gostila start 174 kilometrov dolge preizkušnje, ki se je končala ob dubajskem pristanišču. Tokrat je napočil čas za sprint glavnine. V zaključku se je najbolje znašel član moštva UAE Team Emirates Juan Sebastian Molano, ki je ugnal Olava Kooija. Luka Mezgec je bil 27., Matevž Govekar pa 90.

V skupnem seštevku ni prišlo do sprememb. Še naprej s sedmimi sekundami prednosti vodi Remco Evenepoel.Luke Plapp je drugi, tretji pa Pello Bilbao. Med temi tremi - prvega in tretjega loči vsega 11 sekund - se bo tudi odvil boj za končno zmago, saj ostali zaostajajo že za več kot minuto.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ