Ponzi: Hvala Janiju in Kevinu!

Ponzi: Hvala Janiju in Kevinu!
15.06.2012 AVTOR: D. Z.
Simone Ponzi je dobil prvo etapo na dirki po Sloveniji in v cilju takoj poudaril, da mu bo naša država za vedno ostala v lepem spominu.
Eden izmed razlogov je tudi ta, da si bo predvsem lansko dirko po Kranju brez dvoma zapomnil za vse življenje. Tam je namreč slavil prvo zmago v profesionalni karieri. Takrat še v dresu Liquigasa, tokrat pa se je v Slovenijo vrnil v dresu Astane. V prvi etapi slovenske preizkušnje na začetku še ni vedel, da bo on tisti, ki bo moral v sprintu prevzeti odgovornost.

"Borut Božič je bil najprej postavljen za to, vendar je na vzponu popustil, zato sem se odločil, da bom poskusil tudi sam poskusil. Brajkovič in Seeldrayers sta opravila ogromno delo. Pred sprintom sta me pripeljala v odličen položaj," na Slovenca v Astani ni pozabil Ponzi, ki je v zaključku dobro vedel, na koga mora najbolj paziti: "Vedel sem, da je v sprintu zelo dober Ratto. Postavil sem se mu v zavetrje in ga potem uspel še prehiteti. Poleg tega mi Slovenija očitno prinaša srečo. Lani sem v Kranju dosegel prvo zmago v karieri. Letos pa sem zmagal še tukaj. Spet na slovenskih cestah."

Ponzi je tako razveselil Astano, ki jo po slovenskih cestah vodi Gorazd Štangelj, a obenem je Italijan priznal, da je ta zmaga nekakšna nagrada za trdo delo: "Ta zmaga je rezultat trdega dela. Takoj po Giru sem bil na višinskih pripravah, saj sem se želel pripraviti za dirko po Sloveniji in za italijansko državno prvenstvo. Uspelo mi je že tukaj, za kar se moram zahvaliti celotni ekipi."
Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ