Poplava električnih in 650b koles na Eurobike 2013

Poplava električnih in 650b koles na Eurobike 2013
29.08.2013 AVTOR: Švigelj Uroš
Zadnji teden avgusta poteka ob Bodenskem jezeru največji (evropski) kolesarski sejem Eurobike Show. Po prvem dnevu lahko zatrdimo, da je trend 2014 električno kolo na 650b obročnikih.

Po pregledu manj kot dvajset odstotkov sejmišča se pokaže značilen vzorec razstavnih prostorov: pestra ponudba gorskih koles s 650b obročniki in električni motorji na vsem mogočem. Ne samo na mestnih in treking, najbolj očitno se bohotijo na gorskih trdakih, polnovzmetencih in tudi kakšni specialki.

Preden skočite v zrak, v premislek naslednja številka: v gostujoči državi – Nemčiji se proda na leto približno 4 milijone koles in letos bo med njimi kar 430.000 električnih koles. V primerjavi z lanskim polletjem je prodaja padla za sedem odstotkov, kar pa ne velja za delež električnih koles, katerih se je/bo prodalo za približno 13 odstotkov več. Povsem razumljivo je, da zato industrija išče nove tržne niše ravno z e-kolesi.

Letos v uredništvu skrbimo za zdravje in formo ter vsak dan prekolesarimo 70 kilometrov na sejmišče in nazaj. Ob lepo urejenih kolesarskih stezah mrgoli kolesarjev in kolesark, ki v zrelih letih koristijo pomoč motorčkov ob gonilkah. Kot kaže, se nam obeta električna prihodnost...

V naslednjih dneh bomo vsak dan objavljali galerije slik novih koles in opreme. Za začetek nekaj vtisov prvega dne:

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ