Popoln dan za Savčane v Rusiji

Popoln dan za Savčane v Rusiji
10.05.2012 AVTOR: D. Z.
Kolesar Save iz Kranja Luka Mezgec je dobil zadnjo etapo dirke Five Rings of Moscow. Mezgec je bil tudi najboljši po točkah, njegov klubski kolega Tim Mikelj pa najboljši na gorskih ciljih.
Savčani ujeli ubežnike
S peto etapo se je končala etapna dirka druge kategorije Five Rings of Moscow v Rusiji. Zadnja etapa je bila dolga slabih 130 kilometrov in do prvega letečega cilja je skupina prišla skupaj. Tega je dobil Vladimir Bojev, medtem ko sta drugo in tretje mesto osvojila Ivan Stević in Luka Mezgec. Bojev in Stević sta bila do te etape izenačena na prvem mestu. Po letečem cilju pa je pobegnila skupina sedmih kolesarjev.

30 kilometrov do cilja je četverico od te skupine glavnina ujela, preostali trije pa so imeli dve minuti prednosti. Ker v ospredju ni bilo kolesarjev, ki bi ogrožali vodilnega v skupnem seštevku, se nihče ni podal v lov za njimi. Vse dokler tega lova ni začel Jure Zrimšek. Prav kolesarji Save so bili zaslužni, da so ubežnike ujeli tri kilometre pred ciljem.

Dve majici in etapna zmaga
V zaključku so Mezgecu pripravili odlično izhodišče za sprint. Tokrat se je vse izteklo tako kot so si želeli in Mezgec se je lahko veselil druge zmage v tej sezoni. Obenem pa si je priboril tudi vijolično majico najboljšega kolesarja po točkah. Da je bil dan za kolesarje iz Save popoln, je poskrbel še Tim Mikelj, ki je uspel zadržati zeleno majico najboljšega na gorskih ciljih.

Poleg tega je Mezgec pridobil nekaj mest v skupnem seštevku. Dirko je s 56 sekundami zaostanka namreč končal na petem mestu. Zmage se je veselil domačin Igor Bojev, ki je zgol za sekundo ugnal Srba Ivana Stevića. Tretji je bil Dirk Mueller, ki je dirko končal z 11 sekundami zaostanka. Vladimir Kerkez je dirko končal na 14. mestu, Andi Bajc, ki kolesari za moštvo Salcano pa je bil 20.

foto: M. S.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ