Popoln niz Jumbo Visme na tlakovanih klasikah se nadaljuje

Popoln niz Jumbo Visme na tlakovanih klasikah se nadaljuje
29.03.2023 AVTOR: N. Gr., foto: Flanders Classics

Pet dirk, pet zmag. To je statistika Jumbo Visme na letošnjih tlakovanih klasikah, številko pet je na dirki Dwars door Vlaanderen po samostojnem napadu v zaključku prispeval Christophe Laporte.

V Belgiji je kolesarje danes pričakalo precej bolj prijazno vreme kot v nedeljo, ko je bila na sporedu dirka Gent Wevelgem. Sonca sicer ni bilo, a tudi ni bilo dežja, je pa pihal dokaj močan veter, večinoma s strani. 

Dirka Dwars door Vlaanderen, ali dirka skozi Flandrijo, se konča v mestu Waregem in je zadnja generalka za nedeljsko dirko po Flandriji. Prvi trije favoriti Tadej Pogačar, Wout van Aert in Mathieu van der Poel so današnjo dirko izpustili, zato so priložnost dobili kolesarji iz druge vrste.

Predvsem v zaključku je bila dirka zelo zanimiva. Na seriji vzponov se je naredila precejšnja selekcija, tako da smo dobili v ospredju Alexandra Kristoffa in Oierja Lazkana iz prvega pobega dneva, nato skupinico zasledovalcev z močnimi kolesarji, nekaj sekund za njimi pa še peloton, vse tri skupine so bile na cesti v manj kot 45 sekundah.

Laporte napadel le enkrat, a takrat neustavljivo

Kristoff in Lazkano sta dirkala odlično in šele pet kilometrov pred ciljem so ju zasledovalci ujeli. V tej skupini je imela Jumbo Visma Tiesija Benoota in Christopha Laporta, prvi je z napadom sicer neuspešno poizkušal Mikkel Honore, ko pa je pedala pohodil Laporte, nihče ni mogel za njim. Niti Stefan Kung, ki je na vse kriplje poizkušal zasledovalno skupino pripeljati v zavetrje Francoza, a je bil neuspešen.

Prednost je šla hitro čez 10 sekund in kmalu ni bilo več dvoma, da bo Laporte slavil novo zmago, tokrat povsem zasluženo in ne »podarjeno«, kot v nedeljo, ko mu jo je podaril van Aert. 

Popolna pomlad za čebele

V letošnji sezoni smo spremljali pet tlakovanih dirk v Belgiji in na vseh petih so slavili kolesarji Jumbo Visme – na Omloopu Dylan van Baarle, v Kuurneju Tiesj Benoot, v petek na E3 Harelbeke Wout van Aert, v nedeljo in danes pa Laporte. Vmes je bila še dirka Brugge – De Panne, tam je slavil Philipsen, a na tej dirki ni tlakovanih odsekov. 

Za Laportom sta se na oder za zmagovalce uvrstila še Lazkano in Neilson Powless, preostale zasledovalce pa je ujel peloton pred zadnjim kilometrom.

Štirje favoriti za današnjo zmago – Jasper Philipsen, Mads Pedersen, Arnaud de Lie in Davide Ballerini – so se zvrstili na mestih od 4 do 7, deseterico pa so zaokrožili Andrea Pasqualon, Olivier Le Gac in Nils Politt. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ