Popoln slovenski dan na Ljubljanskem gradu

Popoln slovenski dan na Ljubljanskem gradu
26.08.2012 AVTOR: D. Z.
5. dirko Zagreb-Ljubljana je v sprintu dobil Marko Kump, ki je premagal Mateja Mugerlija in Luko Mezgeca.

Rezultati
1. Marko Kump (Slo) Adria Mobil 4:00:09
2. Matej Mugerli (Slo) Adria Mobil
3. Luka Mezgec (Slo) Sava vsi isti čas
4. Florian Bissinger (Avt) Vorarlberg +0:03
5. Josef Benetseder (Avt) Vorarlberg
6. Andi Bajc (Slo) Salcano Arnavutkoy vsi isti čas
11. Mark Džamastagič (Slo) Sava vsi isti čas
23. Blaž Bonča (Slo) Meridiana-Kamen 0:22
24. Andrej Rajšp (Slo) Radenska isti čas
25. Robert Jenko (Slo) Radenska 0:26

5. kolesarska dirka druge kategorije Zagreb-Ljubljana je za kolesarji. Ti so morali prevoziti 183 kilometrov, na startu pa je bilo kar 23 ekip, saj dirka šteje tudi za avstrijski Tchibo pokal. Kljub nekaterim poskusom pobega, je zmagovalca določil šele vzpon na Ljubljanski grad. V tako zahtevnem zaključku je bil prvi favorit za zmago Marko Kump, ki je to tudi upravičil.

Bil je prepričljivo najmočnejši. Premoč Adrie Mobil pa je potrdil še Matej Mugerli. Zmagovalec izpred dveh let se je torkat moral zadovoljiti z drugim mestom. Da je bil na Ljubljanskem gradu popoln dan za slovenske kolesarje, je poskrbel Luka Mezgec, ki je osvojil tretje mesto.

"Zmagati ni bilo lahko, vendar, s tako ekipo, kot jo imamo letos ... Kolesarji so mi delo zelo poenostavili," je priznal Marko Kump, ki nosi belo majico najboljšega kolesarja na prestižni lestvici Europe Tour. Tudi točke, ki jih je osvojil na tej dirki mu bodo v boju za to majico prišle še kako prav, čeprav tokrat Kump o tem očitno ni preveč razmiljšal:

"V zadnjih dvesto metrih sem čakal. Vsi. Od prvega do zadnjega kilometra sem imel ob sebi izjemne kolesarje, ki so mi pomagali. Na koncu je bil tu še Mugerli. Upal sem, da bo imel na koncu še dovolj moči, da me bo lahko prehitel. Želel sem si, da bi on dobil to dirko. Vendar se je Luka Mezgec zelo hitro približeval, tako da škoda ... Ampak, mi smo vseeno veseli."

Matej Mugerli je priznal, da je bil Kump močnejši: "Že prej je bilo dogovorjeno, da sprintava oba, tako da boljše kot doseči prvo in drugo mesto se preprosto ne more." Kump se je tako pridružil trojici kolesarjev, ki so že dobili to dirko. Prvi dve izvedbi, ki sta se končali na Hrvaškem, je dobil robert Vrečer. Naslednji dve s ciljem na Ljubljanskem gradu pa Matej Mugerli in Kristjan Fajt, ki ga tokrat na startu zaradi poškodbe ni bilo.
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ