Popolna prevlada moštva UAE, Glivar ostaja v igri

Popolna prevlada moštva UAE, Glivar ostaja v igri
20.02.2024 AVTOR: DZ, foto: UAE Tour

Kolesarji moštva UAE v tej sezoni zares blestijo. Nov dokaz smo dobili v vožnji na čas na dirki UAE Tour. Osvojili so prva tri mesta. Sledili so predvsem kolesarji Bahrain Victoriousa.

Na dirki UAE Tour so izpeljali drugo etapo. Tokrat je to bila posamična vožnja na čas v Al Hudayriat Islandu. Popolna ravnina z nekaj ostrimi ovinki. Etapa pa je bila dolga 12,1 km.

Po pričakovanjih so do izraza prišli mojstri za tako disciplino, ki pa jih na dirki ni prav veliko. Vsekakor pa so kolesarji moštva UAE pokazali, da so na začetku sezone izvrstno pripravljeni in vožnje na čas so vsekakor dokaz, kako velika moštva delajo na detajlih, ki potem veliko pomenijo. Brandon McNulty je bil najboljši. S povprečno hitrostjo 53,98 km/h je progo premagal v 13 minutah in 27 sekundah.

Razlike pri vrhu niso bile velike. Jay Vine je za njim zaostal za dve sekundi, Mikkel Bjerg pa za štiri. Popolna premoč kolesarjem moštva UAE. Sledil je Tobias Foss s 14 sekundami zaostanka, potem pa Rainer Kepplinger, Ilan Van Wilder, Johan Pride Pejtersen in Pello Bilbao. Razlike niso velike in že v jutrišnji etapi s ciljnim klancem bodo stvari precej bolj jasne, kdo se bo lahko boril za končno zmago.

Luka Mezgec je bil 68. Prvi favorit Adam Yates je za klubskim kolegom zaostal za 28 sekund. Izmed tistih, ki bi mu lahko otežili pot do končne zmage so pred njim Pello Bilbao, ter klubska kolega Vine in McNulty. Morda pa se izkaže tudi Rainer Kepplinger. Vzpon na Jebel Jais vedno veliko pove o ravni pripravljenosti kolesarjev.

Na dirki po Rwandi je za kolesarji tretja etapa. Bila je nadvse razgibana. Huye je gostil start etape, Rusizi pa po 140 kilometrih cilj. Kolesarji so morali premagati pet kategoriziranih vzponov in jasno je bilo, da na cilj v ospredju prav velika skupina ne bo prišla. Po skoraj 3400 metrih nadmorske višine se je za zmago pomerilo 24 kolesarjev.

Jhonatan Restrepo je dobil boj za zmago. Joseph Blackmore je bil drugi, tretji pa Pepijn Reinderink. Odlično je vse skupaj odpeljal Gal Glivar, ki je zasedel deseto mesto. Anže Ravbar je bil 25. Vodstvo je prevzel kolesar Soudal Quick Stepa Pepijn Reinderink. Giacomo Villa in William Junior Lecerf mu sledita, a prvih 16 kolesarjev ima isti čas. Na desetem je Glivar.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ