Popolna ravnina in popoln Greipel - za slovo od Gira

Popolna ravnina in popoln Greipel - za slovo od Gira
19.05.2016 AVTOR: D. Z.
12. etapa na dirki po Italiji je bila ravninska. V Bibioneju je zmagal Andre Greipel. Zaostanki zaradi nevarnost izničeni.

Dva ubežnika na ravninski etapi
12. etapa na dirki po Italiji je bila vsekakor najlažja od vseh. Vsaj sodeč po preseku trase. Etapa je potekala med krajema Noale in Bibione. Dolga je bila 182 kilometrov. Gorskih ciljev ni bilo, je pa dirkanje otežilo slabo vreme. Kolesarje je motil predvsem dež. Po nekaj poskusih sta se v pobeg podala Daniel Oss in Mirco Maestri.

Podala sta se v dolgo, a že vnaprej izgubljeno bitko. To je bila namreč etapa, namenjena sprinterjem. Teh prav veliko v karavani ni več, a vseeno je bil interes, da se etapi zaključi s sprintom glavnine prevelik. Na obeh letečih ciljih je bil najboljši Daniel Oss. V zadnjem delu dirka je dež ponehal, zmanjšala pa se je tudi razlika med glavnino in ubežnikoma. Pobega je bilo konec dobrih 20 kilometrov pred ciljem.

Zaostanki niso šteli
Kmalu zatem so kolesarji vstopili v zaključna kroga v Bibioneju. Organizatorji so sporočili, da na koncu zaradi varnosti ne bodo upoštevali zaostankom kolesarjev, ki ne bodo prišli v času zmagovalca. To je pomenilo, da kolesarji, ki se borijo za končno zmago niso tvegali preveč. V zaključnih krogi je prevlado prevzel Lotto Soudal, za katerega vozi Andre Greipel.

Ob bok so se jim postavili tudi člani IAM Cyclinga in Lampreja Meride. Tudi Matej Mohorič je opravil veliko dela. Na koncu pa je ogromno dela opravil Jurgen Roelandts. Kot zadnji mož v vlaku Andreja Greipla je Nemca v zadnje metre pripeljal v najboljšem položaju. Andre Greipel je zavil na desno in nadaljeval s sprintom. Približal se mu je lahko le Caleb Ewan, a mladi Avstralec ga ni mogel prehiteti.

Greipel odhaja z Gira
Greipel je dobil še tretjo etapo na letošnjem Giru. Skupno šesto in 20. na tritedenskih dirkah. Takoj po etapi pa je napovedal, da pred zahtevnimi preizkušnjami zapušča Giro. Giacomo Nizzolo na tretjem mestu je kar precej zaostal. Najboljši Slovenec je bil Matej Mohorič, ki je zasedel 25. mesto. Bob Jungels ostaja v vodstvu. Ima 24 sekund naskoka pred Andrejem Amadorjem. Jutri bo na sporedu gorska etapa v naši bližini.

Značke: Cestno, Dirka po Italiji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ