Poraženec dneva: Niti blizu lanski formi

Poraženec dneva: Niti blizu lanski formi
14.07.2015 AVTOR: D. Z.
"Nisem nisi brat lanskega Nibalija," je porazen nastop v prvi pirenejski etapi komentiral lanski zmagovalec dirke po Franciji Vincenzo Nibali.

Vincenzo Nibali je eden izmed največjih poražencev prve gorske etape na letošnji dirki po Franciji, saj je zasedel 21. mesto, za Froomom pa je zaostal za štiri minute in 25 sekund. Po etapi je Nibali še priznal: »Na tem Touru bodo še težki dnevi in zdaj moram najti energijo in voljo za nadaljevanje. « Sicer pa je Nibali zdaj deseti v skupnem seštevku, a za Froomom zaostaja že skoraj za sedem minut.

Veliko je izgubil tudi Tejay Van Garderen, ki sicer ostaja drugi, a je v etapi zasedel deseto mesto in je izgubil dve minuti in pol. »Sky je zagotovo pokazal izjemno predstavo. Poskusil sem vse, da bi jim lahko sledil, ko pa je bilo to prehitro zame, sem poskušal ohranjati enakomeren ritem. Osredotočen sem bil na to, da pridem do vrha. Mislim, da to ni bil moj najboljši dan. A vse le ni tako slabo, saj sem še vedno visoko v skupnem seštevku, « je dejal Američan, sicer član moštva BMC.

Zdaj zaostaja za 2:52. »Prva gorska etapa je vedno zapletena. Dva tedna praktično nismo prevozili resnejšega klanca. Zato je to lahko kar velik šok za telo. Še posebej po prostem dnevu. Mislim, da bi moralo biti od zdaj naprej bolje. Vsekakor sem zadovoljen z izkupičkom. «

Značke: Dirka po Franciji, Cestno, Dirka po Sloveniji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ