Porsche za zeleno majico, Liquigas v Lourdesu

Porsche za zeleno majico, Liquigas v Lourdesu
18.07.2012 AVTOR: D. Z.
Peter Sagan ima zares bogat razlog, da zeleno majico obdrži vse do cilja v Parizu. Predsednik Team Liquigas Paolo Zaini mu je namreč obljubil Porscheja.

Porsche za dve zmagi in zeleno majico v Parizu
Tri etapne zmage, lepo število dobrih uvrstitev in pridno nabiranje točk na letečih ciljih. Vse to je Petra Sagana na dirki po Franciji obleklo v zeleno majico najboljšega kolesarja po točkah. Slovak je bil v svoje sposobnosti že pred dirko po Franciji še kako prepričan in predsednika Liquigasa Paola Zainija je tik pred začetkom Toura v Liegeu vprašal, če mu bo dal svojega Porscheja, če se v Pariz pripelje v zeleni majici.

Zaini se je strinjal, vendar mu je dal še en pogoj. Da mora obenem zmagati tudi dve etapi. Tako je na dobri poti, da dobi zares drago stavo: »Nisem prepričan, če lahko pridem v zeleni majici do Pariza, vendar imam kar lepo prednost pred Greiplom. Ostaja nam še pet etap in lahko se zgodi marsikaj,« je dejal Sagan, ki ima že zdaj kar 102 točki prednosti pred Greiplom.

Naučiti se mora še veliko stvari
Če bi ga Nemec želel prehiteti, potem bi moral dobiti še obe preostali sprinterski etapi, Sagan pa obenem ne bi smel osvojiti niti ene točke. To pa je seveda skorajda nemogoče. »V ponedeljkovi etapi sem bil presenečen, da ekipe s sprinterji niso hotele ujeti ubežnikov, vendar sem bil sam s tem zadovoljen. Zdaj vem, da se preostali kolesarji z mano za zeleno majico nočejo več boriti,« je dejal komaj 22-letni zvezdnik Liquigasa.

Obenem pa je poudaril, da se zaveda, da se bo moral v prihodnjih letih še veliko naučiti. »Moral se bom sprijazniti s tem, da če bom šel v beg, da bodo vsi dirkali proti meni. To se je zgodilo v etapi, ki jo je dobil Luis Leon Sanchez. Takrat sem naredil veliko napako. Španec je izkoristil trenutek, ko sem jedel, in me je takrat tudi napadel.«

Samo še preživeti Pireneje
A tudi takrat je osvojil točke za drugo mesto. Zdaj se zaveda, da mora samo še preživeti Pireneje, če hoče priti v zeleni majici do Pariza. Ekipa Liquigasa pa je drugi in obenem zadnji prost dan na Touru preživela tako, da so se kolesarji podali na kolo. V mirni vožnji so se podali vse do znamenitega romarskega mesta Lourdes in se po vrnitvi v hotel mirno pripravili na zaključna dejanja na letošnjem, že 99. Touru.

vir: cyclingnews.com
foto: sirotti in KK

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ