Porsev: Zmage nisem pričakoval

Porsev: Zmage nisem pričakoval
20.06.2016 AVTOR: D. Z.
Presenečenje za mnoge. Pa vendarle. V Novem mestu so popoln dan imeli člani Katjuše. Zmagovalec sprinta Porsev je priznal, da zmage ni pričakoval.

Elia Viviani,  Sacha Modolo, Kristian Sbaragli, Mark Renshaw, nenazadnje tudi lanski zmagovale Marko Kump. Samo nekaj imen kolesarjev, ki so veljali za resne kandidate za zmago v zadnji etapi dirke po Sloveniji, ki je kolesarje popeljala od Rogaške Slatine do Novega mesta. Pa vendarle se vsem računice niso izšle. Vse skupaj je pokvaril predvsem padec v predzadnjem krogu.

Zaradi padca je v ozadju ostal tudi Marko Kump. Zato se je za zmago udarila krepko zmanjšana glavnina. Dolg in napet sprint, predvsem pa zelo izenečen sprint je dobil Aleksander Porsev. »S sprintom sem začel zelo zgoda. Pred mano je bilo šest kolesarjev, tako dasem moral začeti že kakšnih 250 metrov pred ciljem. Začel sem zaprt, a sem poganjal na polno, « je najprej priznal Porsev.

Kolesar Katjuše je obenem tudi priznal: »Zmage nisem pričakoval. Tu so bili odlični sprinterji. Modolo, Viviani. Pričakoval sem dober rezultat, a še zdaleč ne zmage. « Obenem pa so imeli pri Katjuši dvojni razlog za slavje. Praktično se je ponovil lanski zaključek. Lani je kolesar Adrie Mobila Primož Roglič nosil rumeno majico, zadnjo etapo pa je dobil Marko Kump. Tokrat sta njuni vlogi prevzela kolesarja Katjuše.

Porsev je dobil etapo, Rein Taaramae pa dirko. In to še kako prepričljivo. Celo tako zelo prepričljivo je vodil, da je imel Porsev v zaključku dovoljenje za sprint. »Za nami je zelo težak dan. Imeli smo tudi rumeno majico, pa še etapno zmago smo poskušali dobiti. Vendar pa nam je uspelo, « je še povedal Porsev. Katjušini kolesarji tako domov odhajajo z izjemnim izkupičkom. Nenazadnje so dobili prvo etapno dirko v tej sezoni. Junak pa Rein Taaramae.

Značke: Dirka po Sloveniji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ