Porte blestel v Švici, Valverde v Franciji

Porte blestel v Švici, Valverde v Franciji
19.06.2018 AVTOR: DZ

Richie Porte je dobil dirko po Švici, Simon Špilak 6. V Franciji najboljši Alejandro Valverde.

Poleg dirke po Sloveniji se je v prejšnjem tednu odvijala tudi odmevna preizkušnja svetovne serije dirka po Švici. Simon Špilak je branil lansko zmago, tokrat pa so na start prišli zares številni zvezdniki, ki so si Švico izbrali za zadnjo pripravo pred Tourom. In videli smo izjemno dirkanje. Na vzponih je večkrat napadel tudi Špilak, najuspšnejši pa je bil na Nairo Quintana.

Kolumbijec pa tudi ob pomoči Mikela Lande, ki je tudi večkdar poskusil z napadom ni mogel s prvega mesta izriniti Richieja Porta. Kolesar moštva BMC je po slabši sezoni zdaj spet v pravi formi. Porte je dirko po Švici prepričljivo dobil. Na zadnjem kronometru se je na drugo mesto povzpel Jakob Fuglsang, ki je za Portom zaostal za minuto in dve sekundi. Dese sekund večji zaostanek si je nabral Quintana. Sledili so Mas, Kelderman, Špilak, Oomen, Kruijswijk, Ulissi, Vichot, Kangert, Mollema, Haig, Sivakov, Izagirre, Landa …

Nekoliko manjšo dirko – govorimo o dirki prve kategoriej La Tour d’Occitanie – si je za zadnjo pripravo pred Tourom izbral zimzeleni Alejandro Valverde. Španec v moštvu Movistarja je na štiridnevni preizkušnji dobil tretjo etapo, tudi najtežjo na dirki. Ta je bila dolga 198 kilometrov, kolesarji pa so morali premagati pet kategoriziranih vzponov. Na ciljnem vzponu na Les Monts d’Olmes je Valverde premagal Daniela Navarra in Kennyja Elissondeja. Sledili so Sanchez, Reichenbach, Moilina, Dupont … Potem ko je bil Valverd v zadnji sprinterski etapi še drugi je dirko tudi prepričljivo dobil. 14 sekund za njim je bil Navarro, tretji pa Elissonde.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ