Porte opozarja na Rogliča: "Vemo, kako lahko odpelje kronometer."

Porte opozarja na Rogliča: "Vemo, kako lahko odpelje kronometer."
30.04.2017 AVTOR: D. Z.
Richie Porte na dirki po Romandiji pred zaključnim kronometrom zaostaja samo za Simonom Yatesom ... a poudarja, da je nevaren tudi Primož Roglič.

Po kraljevski etapi na dirki po Romandiji se je v skupnem seštevku marsikaj spremenilo. Simon Yates ima po zmagi 19 sekund prednosti pred Richiejem Portom.

Sledijo Buchmann z 38 sekundami zaostanka, Felline s 44 in Herrada z 52 sekundami zaostanka. Potem pa je tu že Primož Roglič, ki zaostaja za 53 sekund. Blizu sta tudi Izagirre in Jungels … A pred kolesarji je še zaključna posamična vožnja na čas v Lozani. Ta bo dolga 18,3 km. Pa lahko Porte nadoknadi zaostanek in dobi prestižno dirko?

“Yates je prolog odpeljal precej bolje kot sem ga sam. Takrat sem bil bolj previden, saj nisem želel pasti. Videli bomo. Opravil sem kar precej specifičnega treninga prav za vožnjo na čas. Vem, da je dober v tej discipline. Ampak, tudi Roglič ostaja v igri, saj vemo, kako se lahko pelje v kronometru. Dirko želim dobiti, vendar vem, da bo to težko, ” je za cyclingnews.com poudaril Porte. Še prej pa je prav za cyclingnews.com opisal zaključek kraljevske etape.

Porte je bil namreč edini izmed preostalih favoritov, ki je na zadnjem vzponu uspel ujeti Yatesa. V sprintu pa ga potem ni uspel premagati. “Pokazal sem, da se na vzponih odlično peljem. Zjutraj si nisem mislil, da bom zdaj v takem položaju. Na vzponu se Yatesa sicer nisem uspel otresti, čeprav sem večkrat pospešil. Ko sem ga ujel, sem ga vprašal, če bo sodeloval z mano, a me je zmerjal. Ampak, to je dirkanje. Zdaj se dobro razumeva. Na koncu sem mu čestital. V ljubezni in vojni je vse dovoljeno. 

Značke: Cestno
Komentarji
Agent041 30.04.2017 15:17

Bravo Roglič, sijajen konec 

SlowEddy 30.04.2017 15:32
Zopet lep rezultat na dirki, da ne omenjam današnjega kronometra, zmaga na kronometru.
Bravo Primož, bravo.
SODROVC 30.04.2017 19:11

Mene pa zanima, kaj je šlo včeraj narobe, da je toliko zaostal za Yatesom in Portom. So mu tako naročili (da naj se špara za konometer), ali je bilo kaj drugega? Ker nadoknaditi 1 min. na tako kratki razdalji je iluzorno.

dostane 30.04.2017 19:48

Zakaj naj bi šlo kaj narobe?  Ravno toliko je zaostal kot vsi ostali favoriti.

SODROVC 30.04.2017 21:23

Zanima me, zakaj ni skočil in držal Ritchey-ja. So mu tako naročili ali ni bilo več "dinamita" v nogah? Po treh dneh dežja in snega so bili verjetno vsi že napol mrtvi v zadnjem klancu. Razen morda prvih treh-štirih... le kdo ne bi bil. 

ckr.si. 30.04.2017 22:20
@SODROVC:

Zanima me, zakaj ni skočil in držal Ritchey-ja. So mu tako naročili ali ni bilo več "dinamita" v nogah? Po treh dneh dežja in snega so bili verjetno vsi že napol mrtvi v zadnjem klancu. Razen morda prvih treh-štirih... le kdo ne bi bil. 

Sam je rekel, da bi več naprezanja včeraj škodilo današnji vožnji.

bobo 30.04.2017 23:53

Saj je bilo po Baskiji isto...je pač boljši na čas kot v klanec...

Kar je bilo meni najbolj všeč pa je njegova pobalinska vožnja...kaj takega je zmožen samo še Sagan...upam si trditi, da je tako pridobil ravno tistih 8 sekund...
Chapeau!

SODROVC 01.05.2017 16:57

Hmmm, morda ni ravno pobalinska, no, je pa bila najbolj izvirna in najbolj optimalna, vsaj glede na končni rezultat, bi rekel. :) Od sile je, vsaka čast.

*Za komentiranje morate biti prijavljeni.
Opozorilo: Po 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ