Porte opozarja na Rogliča: "Vemo, kako lahko odpelje kronometer."

Porte opozarja na Rogliča: "Vemo, kako lahko odpelje kronometer."
30.04.2017 AVTOR: D. Z.
Richie Porte na dirki po Romandiji pred zaključnim kronometrom zaostaja samo za Simonom Yatesom ... a poudarja, da je nevaren tudi Primož Roglič.

Po kraljevski etapi na dirki po Romandiji se je v skupnem seštevku marsikaj spremenilo. Simon Yates ima po zmagi 19 sekund prednosti pred Richiejem Portom.

Sledijo Buchmann z 38 sekundami zaostanka, Felline s 44 in Herrada z 52 sekundami zaostanka. Potem pa je tu že Primož Roglič, ki zaostaja za 53 sekund. Blizu sta tudi Izagirre in Jungels … A pred kolesarji je še zaključna posamična vožnja na čas v Lozani. Ta bo dolga 18,3 km. Pa lahko Porte nadoknadi zaostanek in dobi prestižno dirko?

“Yates je prolog odpeljal precej bolje kot sem ga sam. Takrat sem bil bolj previden, saj nisem želel pasti. Videli bomo. Opravil sem kar precej specifičnega treninga prav za vožnjo na čas. Vem, da je dober v tej discipline. Ampak, tudi Roglič ostaja v igri, saj vemo, kako se lahko pelje v kronometru. Dirko želim dobiti, vendar vem, da bo to težko, ” je za cyclingnews.com poudaril Porte. Še prej pa je prav za cyclingnews.com opisal zaključek kraljevske etape.

Porte je bil namreč edini izmed preostalih favoritov, ki je na zadnjem vzponu uspel ujeti Yatesa. V sprintu pa ga potem ni uspel premagati. “Pokazal sem, da se na vzponih odlično peljem. Zjutraj si nisem mislil, da bom zdaj v takem položaju. Na vzponu se Yatesa sicer nisem uspel otresti, čeprav sem večkrat pospešil. Ko sem ga ujel, sem ga vprašal, če bo sodeloval z mano, a me je zmerjal. Ampak, to je dirkanje. Zdaj se dobro razumeva. Na koncu sem mu čestital. V ljubezni in vojni je vse dovoljeno. 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ