Porte ostaja "samo" pomočnik

Porte ostaja "samo" pomočnik
11.03.2013 AVTOR: D. Z.
Richie Porte je še eden izmed vrste kolesarjev moštva Sky, ki v zadnjem času blestijo. Britanci so očitno sestavili izjemno ekipo, ki kljub uspehom lastne cilje žrtvujejo za višje cilje kapetanov.
Kot pomočnik do zmage
Bradley Wiggins, Christopher Froome, Richie Porte, Sergio Henao, Rigoberto Uran, Edvald Boasson Hagen, Dario Cataldo, Jonathan Tiernan Locke … Še bi lahko naštevali. Že v začetku sezone smo dobili dokaz, da so tisti, ki jih bodo preostali poskušali premagati. Lani sta blestela predvsem Wiggins in Froome, kasneje pa še Uran in Henao. Wiggins letos zaenkrat še ni v pravi formi, vsi ostali pa že blestijo.

Pridružil pa se jim je še Richie Porte. Lani je pridno opravljal vlogo pomočnike, letos se mu je nenadejano ponudila priložnost, da je kot kapetan nastopil na dirki Pariz-Nica. In to priložnost je znal izkoristiti. Dobil je dve etapi, najprej najtežjo, potem pa še zadnjo, gorski kronometer. Takrat je samo še potrdil, da je bil najmočnejši na dirki. »Nikoli nisem verjel, da lahko dobim dirko Pariz-Nica. Zame osebno je to lepa izkušnja, « je med drugim dejal Porte, prvi Avstralec z zmago na tej dirki.

Še naprej "samo" pomočnik!
»To, da bo moje ime zapisano ob Bradleyju Wigginsu, Tonyju Martinu in ostalih velikih šampionih je posebna čast. « Sicer pa je Porte lani dobil že dirko po Algarveju. A višjih ciljev zaenkrat vseeno nima. »Mislim, da za vlogo kapetana na tritedenski dirki še nisem pripravljen. Moj cilj je, da tudi letos na Touru pomagam Chrisu in Bradelyju. Če bom to opravil, potem bom naslednje leto mogoče že vodil Sky na Giru, « je skromno priznal Porte in še dodal:

»Še vedno bom opravljal vlogo pomočnika in ob Bradleyju in Chrisu nabiral izkušnje. Tega, da bi na Touru dirkal zase sploh ne pričakujem. Trenutno sem dobro pripravljen in sploh ne želim ničesar spreminjati. « A dejstvo je, da imajo v Skyju še enega močnega kolesarja, ki je zablestel v dresu Saxo Banka, ko je na dirki po Italiji nekaj dni nosil rožnato majico, na koncu pa je bil najboljši med mladimi kolesarji.
Značke: Dirka po Franciji, Dirka po Italiji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ