Portugalska: Peklenska vročina, gasilci in dopinške kontrole

Portugalska: Peklenska vročina, gasilci in dopinške kontrole
07.08.2018 AVTOR: DZ, foto sirotti

Na dirki po Portugalski je vsekakor zelo pestro. Kolesarji nastopajo v hudi vročini, v enem jutru pa so “vampirji” opravili 41 dopinških kontrol.

Na dirki prve kategorije po Portugalski je vsekakor zelo pestro, predvsem pa zelo vroče. Za kolesarji je že pet etap in v skupnem seštevku prepričljivo vodi Raul Alarcon iz moštva W52/FC Porto. Bolj kot boj za prvo mesto pa se v javnosti govori o hudi vročini. Kolesarji morajo kolesariti tudi pri 45 stopinjah celzija in več, o kakršnemkoli “Vremenskem protokolu" v primeru ekstremnega vremena, ki ga je pred časom sprejela UCI pa vse do kraljevske etape ni bilo slišati.

Potem so se komisarji vendarle odločili, da najtežjo preizkušnjo skrajšajo za 27 kilometrov. Nekateri kolesarji so zaradi težav z zdravjem v teh dneh tudi že odstopili. Joaquim Silva ni dokončal četrte etape, saj je bil povsem izčrpan, dehidriran. Posledično se mu je “vrtelo”, so sporočili zdravniki. Eden izmed kolesarjev je doživel “vročinski udar.” So se pa izkazali gasilci, ki so množično prihajali ob ceste in z vodo hladili kolesarje. Pri Mednarodni kolesarski zvezi so se odločili, da kolesarjem posvetijo prav posebno pozornost.

Morda tudi zato, ker smo bili v zadnjih letih na tej dirki redno priča izjemnim predstavam domačih kolesarjev, so zdaj “vampirji” v nedeljo zjutraj opravili kar 41 dopinških kontrol. Kolesarji iz šestih od devetih portugalskih ekip so morali oddati vzorce urina in krvi. Govorimo o ekipah RP-Boavista, Sporting-Tavira, W52-FC Porto, Aviveludo-Louletano, Efapel and Vito-Feirense-Blackjack. Nekateri mediji so pisali o tem, da je do tega prišlo na podlagi podatkov iz bioloških potnih listov in so tako ciljali na kolesarje, pri katerih so že predtem zaznali določene nepravilnosti.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ