Posebna gesta: Plastenka za prihodnost (VIDEO)

Posebna gesta: Plastenka za prihodnost (VIDEO)
12.09.2021 AVTOR: DZ

Pascal Eenkhoorn. Kolesarj Jumba Visme je v sobotni etapi dirke po Veliki Britaniji poskrbel za zelo lepo potezo, ki je kolesarski navdušenci niso spregledali.

Na dirki po Veliki Britaniji smo v teh dneh lahko spremljali zelo zanimivo dirkanje, predvsem pa nadvse pester troboj: Wout Van Aert, Julian Alaphilippe, Ethan Hayter. Dirke se bo končala danes, včeraj pa so na svoj račun prišli ubežniki.

Dirko je po sprintu trojice dobil Yves Lampaert, sicer član moštva Deceuninck Quick Step. Še pred samim zaključkom, ko je bilo v ospredju pet kolesarjev, pa se je na položnejšem vzponu izkazal Pascal Eenkhoorn. Po pločniku ob cesti je z njim vštric na vso moč kolesaril mladenič, ko je Pascal nekaj časa uspešno držal prednost pred ubežniki.

Komentatorja sta se iz tega celo hecala, Pascal pa je to očitno opazil. Ko so mladeniča ubežniki končno ujeli, je član Jumba Visme prijel plastenko in jo predal v roko mladega kolesarja. Najprej posnetek, potem pa fotografija sta obkrožila svet. Mladenič je postal prava zvezda, Pascalovo potezo pa so mnogi pohvalili.

In naslednji dan je Jumbo Visma to zgodbo znala nadaljevati. Pred današnjo zadnjo etapo so fanta povabili na avtobus, Pascal mu je podaril dres, hlačke, nogavičke, čelado … Obenem je lahko fant z ekipo šel na predstavitev ekip. Vsekakor je to posebna poteza, ki je v očeh javnosti večkrat več vredna, kot kakšna zmaga.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ