Posebna povabila: Borut Božič se bo lahko vrnil na Tour de France

Posebna povabila: Borut Božič se bo lahko vrnil na Tour de France
02.03.2016 AVTOR: D. Z.
Organizatorji dirke po Franciji so sporočili imena ekip, ki so prejele posebna povabila na znameniti Tour de France.
Agencija ASO je vendarle razkrila imena ekip, ki bodo ob World Tour ekipah lahko nastopile na dirki po Franciji. Gre za ekipe s prokontinentalno licenco. Govorimo pa o štirih ekipah, ki so tako ali drugače prepričale organizatorje. Seveda so prednost dobile domače ekipe. Tudi Cofidis, za katerega letos vozi tudi naš predstavnik Borut Božič.

Božič, ki opravlja vlogo pomočnika sprinterju Nacerju Bouhanniju – ta je prvo ime Cofidisa – se bo tako lahko vrnil na dirko po Franciji, pa čeprav letos po dolgem času ni več član World Tour ekipe. Poleg Cofidisa sta na dirko povabljeni še dve franoski ekipi. Direct Energie, v kateri vozi Thomas Voeckler in Fortuneo Vital Concept.

Samo ena tuja ekipa očitno uživa zaupanje organizatorjev, Govorimo o Bori Argon 18, ki je posebno povabilo prejela že tretjič zapored. Letošnji Tour de France bo že 103. Začel se bo v Mont-Saint-Michel v pokrajini Manche. Vse skupaj se bo začelo 2. julija, končalo pa 24. julija. Zmago bo branil Christopher Froome, sicer član britanskega Skya.
Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ