Poslovna poteza - prodaja EPO kave: "Ne pustite se ujeti"

Poslovna poteza - prodaja EPO kave: "Ne pustite se ujeti"
09.01.2013 AVTOR: D. Z.
Britansko podjetje je izkoristilo dopinško afere, ki pretresajo kolesarstvo in to pretvorilo v očitno dober posel.

Podjetje se imenuje »Paniagua « Zraven sledi še pojasnil »Ne pustite se ujeti «. Termin Paniagua je v svoji knjigi razkril Tyler Hamilton. Tako so namreč govorili tistim, ki so dirkali brez pomoči nedovoljenih poživil. Po naše bi to pomenilo, da so dirkali »na kruh in vodo «. Torej podjetje »Na kruh in vodo « oziroma v originalu kar »Paniagua « prodaja različne produkte, povezane s kolesarstvom.

Predvsem pa izstopa s kave. Imena teh kav so tako ali drugače povezana s kolesarstvom. In tako so pri Paniagua izdelali kavo z imenom EPO. »Bolj sladka kot samostojen pobeg na Ventoux, « so med drugim svoj proizvod opisali na spletni strani. Opis pa so zaključili na zanimiv način:

»To je popoln zadetek za pripravo na vašo težko vožnjo – Vožnjo na kruh in vodo, seveda. « V tem primeru očitno zares velja pravilo, da je vsaka reklama dobra, tudi slaba. Pa si zdaj predstavljate glasne pogovore med kolesarji. Vprašanja, kot so na primer »Gremo na EPO « ali »Popil sem skodelico EPA « … Sicer pa naj samo dodamo, da EPO v tem primeru ni kratica za eritropoetin, ampak: E pomeni Extract, P pomeni Paniagua, O pa Original.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ