Potem, ko ga je z motorjem podrl, kolesar še čaka na odziv organizatorjev

Potem, ko ga je z motorjem podrl, kolesar še čaka na odziv organizatorjev
02.08.2015 AVTOR: D. Z.
Greg Van Avermaet je vsekakor osmoljenec klasike v San Sebastianu. Potem, ko je bil na poti k zmagi, ga je podrl motorist. Zdaj se je odzval tudi kolesar, pa tudi ekipa BMC.

Pri ekipi BMC so se na koncu sicer veselili drugega mesta, saj je sprint zasledovalne skupine prepričljivo dobil Philippe Gilbert. A kasneje je Van Avermaet kar prek twitterja razkril, da ga je motorist podrl, medtem ko je bil v begu, le nekaj kilometrov pred ciljem. Prav zaradi kaosa, ki je nastal v samem zaključku, se je tudi Adam Yates zmage veselil šele po prečkanju ciljne črte, saj v ta uspeh ni bil povsem prepričan. Van Avermaet je ostro napadel na zadnjem vzponu (Bordako Tontorra) vsega sedem kilometrov pred ciljem. Sledil mu ni nihče in Belgijec je bil prepričan, da hiti prestižni zmagi naproti. Potem pa ga je še na vzponu od zadaj podrl motorist, ki je prevažal snemalca.

“Vzpon je bil zelo strm, motorist pa se je vozil preblizu. Zabil se je v zadnji del mojega kolesa. Zlomil je okvir kolesa in zadnji obroč. Zame se je dirka tam končala. Ne vem, o čem je motorist razmišljal. Nič mi ni rekel. Morda je samo preveč pohodil plin in me povozil, ” je v izjavi za javnost dejal Greg Van Avermaet. Še vedno je prepričan, da bi brez te nesreče dirko lahko dobil: “Najslabše je ravno to, da menim, da bi dirko lahko dobil. Imel sem lepo prednost. Yates bi me morda še lahko ujel, vendar pa bi se potem udarila v sprintu. Ne zgodi se ravno vsako leto, da lahko dobiš klasiko, kot je ta v San Sebastianu. Zato sem zelo razočaran.

Tudi športni direktor pri BMC Yvon Ledanois je priznal, da za nesrečo sploh niso vedeli: “S tem nismo ravno vsi zadovoljni. Greg je imel veliko prednost. Če do tega ne bi prišlo, a lahko bi dobili dirko, uspeh pa bi kronal Gilbert z drugim mestom. Pred radija nesreče niso javili, tako da zanjo sploh nismo vedeli, ” je dejal Ledanois. Glavni menedžer moštva Jim Ochowitz pa je zgolj dodal: “Kje je UCI v takih primerih? ” Greg Van Avermaet je kasneje prek twitterja sporočil, da življenje pač poskrbi za presenečenja, a da še vedno čaka na odziv organizatorjev.

 

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ