Potrdili traso stote flandrijske klasike

Potrdili traso stote flandrijske klasike
30.11.2015 AVTOR: D. Z.
Dirka po Flandriji. Gre za eno izmed najprestižnejših enodnevnih klasik. Organizatorji so predstavili traso stote izvedbe.

V sezoni 2016 bo na sporedu že stota dirka po Flandriji. De Ronde, kot ji tudi pravijo, bo na sporedu 3. aprila. Zdaj so organizatorji predstavili traso. Ta bo identična trasi zadnjih več izvedb. Vse skupaj se bo začelo v mestu Bruges. Kolesarji bodo morali premagati sedem tlakovanih odsekov, 18 kratkih, a strmih vzponov.

V zaključku pa trije že znani vzponi. To so Koppenberg, Kwaremont in Paterberg. Na Koppenberg se bodo kolesarji prvič povzpeli 45 km pred ciljem. Šest kilometrov kasneje bo vrh Steenbeekdriesa, potem pa še Taaienberg, Kruisberg, Owde Kwaremont in Paterberg, katerega vrh leži vsega 13 km pred ciljem v mestu Oudenaarde.

»To je spektakel za Flandrijce. Opažamo da kolesarji iz leta v leto bolj spoštujejo novo traso, ki jim jo ponujamo. Zato smo se odločili, da ne bomo ničesar spreminjali. Trasa je dirko naredila zanimivo. V zadnjih stotih kilometrih je med vzponi največ 12 kilometrov razlike. Dirko je zato težko nadzorovati. Tisti, ki radi napadajo, pa pri nas najdejo pravi teren za to, « je dejal direktor dirke Wim Van Herreweghe. Sicer pa bo letošnjo zmago na 256 km dolgi preizkušnji branil Norvežan Alexander Kristoff.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ