Potrditev: Projekt Fernanda Alonsa razpadel

Potrditev: Projekt Fernanda Alonsa razpadel
05.11.2014 AVTOR: D. Z.
Fernando Alonso v naslednjem letu ne bo imel kolesarske ekipe! To je potrdil Paolo Bettini, za katerega se je dolgo govorilo, da bo prevzel vlogo menedžerja. Odzval se je tudi Alonso.
Praktično celotno sezono se ugiba, kakšno kolesarsko ekipo bo ustanovil voznik formule 1 Fernando Alonso, ki nikoli ni skrival ljubezni do kolesarstva. A zdaj je dokončno jasno. Španec ne bo ustanovil nove ekipe.

"Alonsov projekt so povsem ustavili. Razlogov pa ne morem razkriti. Še vedno ne vem, kakšne načrte imajo za prihodnost," je dejal dvakratni svetovni prvak Paolo Bettini, ki naj bi v tej ekipi prevzel vlogo glavnega menedžerja. Alonsovi predstavniki se še niso odzvali. še avgusta pa je Luis Garcia Abad poudaril, da je vse pripravljeno za ustanovitev nove ekipe.

Veliko se je govorilo, da bodo v ekipi uporabljali kolesa Cervelo. Predstavniki pa so 1. septembra celo plačali 16 tisoč švicarskih frankov in tako zaprosili za licenco. A kasneje niso izpolnili preostalih pogojev, kot so bančne garancije in najmanjše število prijavljenih kolesarjev do 1. oktobra. To je deset.

Odzval se je tudi Fernando Alonso, ki je potrdil, da projekta niso uspeli izpeljati, vendar: »Kolesarstvo ima stvari, ki jih v formuli 1 ni. To so žrtvovanje in ekipno delo. Formula 1 pa ima nekatere, ki kolesarstvu manjkajo. To je tehnologija. Kolesarstvo mi je zelo všeč. Na dan prevozim po več kot sto kilometrov in svoj projekt želim uresničiti. «
Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ