Potrjeno: Klasike brez gledalcev

Potrjeno: Klasike brez gledalcev
18.02.2021 AVTOR: DZ, foto sirotti

Boj z novim koronavirusom se nadaljuje in v Belgiji je že zdaj jasno, da na dirkah - te očitno bodo - še kar dolgo ob cestah ne bo gledalcev.

"Lani smo že doživeli podobno izkušnjo na dirki po Flandriji. Strogi ukrepi so bili spoštovani. Če boste gledalci podobno disciplinirani tudi lets, potem nas od 27. februarja čaka fantastična pomladanska serija dirk."

Bliža še čas enodnevnih klasik. Že konec tega meseca bo “otvoritveni” z dirkama Omloop Het Nieuwsblad in Kuurne-Bruselj-Kuurne. Oblasti odsvetujejo potovanja v Belgijo, ta so omejena predvsem na poslovne poti. Zdaj je že jasno, da na prvih dirkah ob cestah ne bo gledalcev.

"Na žalost nam trenutna situacija še ne dopušča možnosti, da bi na startu v Ghentu, na trasi ali na cilju v Ninovu kolesarje pozdravili gledalci. Zato vas naprošamo, da si uvodne dirke ogledate z vašega kavča," se glasi sporočilo organizatorjev dirke Omloop Het Nieuwsblad. Na dirki bodo organizatorji gledalcem dostop onemogočili na startu, cilju in nekaterih vzponih.

Organizatorji naprošajo tiste mimoidoče, ki bodo ob cesti, da se ne združujejo v skupine, ki štejejo več kot štiri osebe in da nosijo maske. "Zdaj boste lahko uvodne klasike spremljali na televiziji. Klasike so doživele velik uspeh tudi po zaslugi vas gledalcev. Pomagajte nam tudi letos in dirko doživite doma," še sporočajo organizatorji - Flanders Classics.

Ta agencija je zadolžena tudi za organizacijo dirk, kot so Gent-Wevelgem (28. marec), Dwars door Vlaanderen (31. marec), Tour of Flanders (4. april), Scheldeprijs (7. april) in Barbantska puščica (14. april). Sporza poroča, da so flandrijske oblasti pozvale organizatorje, da ukinejo vse obstranske dejavnosti, ki bi jih sicer izvajali pred med in po dirkah.

"Med dirko je prepoved združevanja, obvezna pa je uporaba mask. Vsi ukrepi bodo zagotovo veljali vsaj do 5. aprila. To je dan po dirki po Flandriji. Tako organizatorji vsaj vedo, kaj jih čaka," se še glasi sporočilo: "Lani smo že doživeli podobno izkušnjo na dirki po Flandriji. Strogi ukrepi so bili spoštovani. Če boste gledalci podobno disciplinirani tudi lets, potem nas od 27. februarja čaka fantastična pomladanska serija dirk."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ