Potrjeno: Matej Mohorič v Bahrain Merido

Potrjeno: Matej Mohorič v Bahrain Merido
05.08.2017 AVTOR: D. Z.
Dolgo časa se je govorilo, zdaj pa je tudi uradno. Bahrain Merida postaja še bolj slovenska. Matej Mohorič bo v sezoni 2018 vozil za to ekipo.

Mladinski svetovni prvak in svetovni prvak med mlajšimi člani Matej Mohorič že dolgo časa kolesari med elito.

Takoj po osvojenem naslovu svetovnega prvaka v Toskani med mlajšimi člani je prestopil v moštvo Cannondale. Potem je kariero nadaljeval v Lampreju Meridi, zdaj je bil član naslednice te ekipe UAE Team Emirates. V naslednji sezoni pa bo član najbolj slovenskega moštva v World Touru Bahraina Meride.

“Vedno nam je v zadovoljstvo naznaniti prihod tako mladega talenta kot je Matej. Čeprav je med profesionalnimi kolesarji že štiri leta, ima šele 22 let, ” je med drugim v izjavi za javnost dejal glavni menedžer ekipe Bahrain Merida Brent Copeland: “Z Matejem sem v preteklosti že sodeloval in vem, da je eden izmed najbolj inteligentnih kolesarjev v glavnini. Verjamemo, da ima še veliko prostora za napredek in nam bo šele pokazal njegov pravi talent.

V izjavi za javnost je naslednje povedal še Mohorič: “Občutek imam, da pri Bahrainu Meridi resnično verjamejo vame in mi lahko pomagajo narediti korak naprej. Da se bom še razvil. Imam šele 22 let in vsekakor si želim zmagovati. Prestop v eno izmed najmočnejših ekip na svetu je zame velika motivacija.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ