Potrjeno: Najuspešnejši sprinter v Bahrain Merido

Potrjeno: Najuspešnejši sprinter v Bahrain Merido
25.10.2019 AVTOR: DZ, vir: Bahrain Merida

Mark Cavendish in Bahrain Merida sta tudi uradno potrdila, da sta sklenila pogodbo. Najuspešnejši sprinter bo tako postal član bahrajnskega moštva.

Mark Cavendish se med drugim lahko pohvali s kar 30 etapnimi zmagami na dirki po Franciji. Skupaj pa ima kar 48 zmag na vseh treh tritedenskih dirkah. Leta 2011 je postal tudi svetovni prvak. Cavendish je tako nova pridobitev moštva Bahrain Merida, ki bo v novo sezono vstopila krepko spremenjena. Vodil jo bo nekdanji član Skyja Rod Ellingworth, v ekipo pa bosta prišla tudi Mikel Landa in Wout Poels.

"Prihod v ekipo je izpolnitev dlje trajajočih ambicij. Veselim se, pa tudi motiviran sem. Lahko bi tudi rekli, da gre za izpolnitev sanj, saj sem v preteklosti že tesno sodeloval z McLarnom in izkusil prednost, ki jih prinese njihova tehnologija," je dejal Cavendish. V zadnjih letih je vozil za moštvo Dimension Data: "Z Rodom se poznava že dlje časa. Bil je ključen pri mojem razvoju. Komaj čakam, da se pridružim kolegom in naredim vse za uspeh, za katerega vem, da bo prišel."

V uradni izjavi za javnost je Rod Ellingworth potrdil, da je Cavendish še zadnji kolesar, ki je z ekipo podpisal pogodbo za leto 2020: "Mark je potrjen šampion in lahko nam veliko prinese. Nazadnje sem z njim sodeloval v Riu 2016 in na svetovnem prvenstvu v Katarju. Vesel sem, ko vidim, da je zdaj bolj kot kdajkoli lačen uspeha. Naredili bomo vse, da mu bomo omogočili, da bo lahko pokazal vse, kar zna."

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ