Potrjeno: Po 30 letih bodo Nemci gostili začetek Toura

Potrjeno: Po 30 letih bodo Nemci gostili začetek Toura
22.12.2015 AVTOR: D. Z.
Iz Dusseldorfa in tudi iz Francije je vendarle prišla potrditev. Mesto Dusseldorf bo leta 2017 gostilo začetek znamenite dirke po Franciji.

Dolgo se je ugibalo in zdaj je vendarle prišla potrditev. Potem, ko se je nepričakovano umaknil London, so Nemci hitro zgrabili priložnost. Po letu 1987, ko je start gostil Berlin, se bo tako dirka po Franciji spet začela v Nemčiji. Še četrtič v zgodovini. A od zadnjega prihoda bo, kot že rečeno, minilo 30 let. Tudi organizatorji dirke po Franciji agencija ASO so potrdili, da bo Dusseldorf gostil prve etape Toura 2017.

Traso prvih etap in vse podrobnosti bodo predstavili 14. januarja, in sicer na dveh lokacijah – v Parizu in v Dusseldorfu. Sicer pa je Dusseldorf sprva nameraval kandidirati za Tour 2018, a jim je na roko šla prej omenjena odpoved Londona in Nemci so zato s kandidaturo pohiteli. Tako se tudi Nemčija postopoma vrača v kolesarstvu. Nemci imajo namreč izjemno uspešne kolesarje, a so se predvsem mediji in tudi sponzorji zaradi številnih dopinških afer v preteklosti povsem umaknili.

Toura v Nemčiji nekaj časa sploh niso prenašali, World Tour ekipe pa Nemčija dolgo ni imela. V Nemčiji je bilo kolesarstvo na viški v drugi polovici 90 let, ko je dirko leta 1997 dobil Jan Ullrich, takrat član nemškega zvezdniškega moštva Team Telekom. Zdaj pa to popularnost kolesarji, kot so Kittel, Degenkolb, Greipel, Martin … očitno obujajo. Televizija ARD je tudi spet vključila prenose Toura v programsko shemo.

»Nemčija se zagotovo vrača po obdobju, ko je izgubila ljubezen do kolesarstva, « je za cyclingnews.com že pred časom dejal Christian Prudhomme: »V Nemčiji je bilo obdboje nore ljubezni, kateremu je sledilo popolno sovraštvo. Zdaj smo v novem obdbobju, ki je nekje vmes med obema skrajnostima. « Sicer pa se bo naslednji Tour začel 2. julija v Mont Sain Michelu.

Značke: Dirka po Franciji, Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ