Potrjeno: Pri Trek Segafredu z najmočnejšim na Giro

Potrjeno: Pri Trek Segafredu z najmočnejšim na Giro
27.06.2020 AVTOR: DZ, foto: Sirotti

Redke bodo letos ekipe, ki bodo najmočnejše kolesarje poslale na dirko po Italiji namesto na dirko po Franciji. Med njimi je Trek Segafredo. Nibali je izbral Giro.

Večina ekip bo letos veliko, morda kar vse stavila na dirko po Franciji. Veliko ekip bo namreč reševalo sezono, ki se je sicer začela, a jo je potem prekinil koronavirus. Zato bodo ekipe poskušale biti najbolj v ospredju na najbolj popularni dirki, torej na dirki po Franciji.

Pri moštvu Trek Segafredo so se vseeno odločili, da se držijo sprva dogovorjenega načrta. Torej, njihova nova pridobitev pred sezono in tudi prvi zvezdnik Vincenzo Nibali bo izpustil dirko po Franciji in nastopil na zanj domačem Giru. "Pri tako strnjenem programu ni lahko, saj bomo tekmovali na treh, štirih frontah ob istem času. Ampak, zadovoljni smo s delom, ki ga opravljamo," je dejal glavni mož ekipe Luca Guercilena:

"Pri moškem delu ekipe imamo 28 kolesarjev, kar je v običajni sezoni dovolj, a morda je to premalo za tako posebno sezono, kot je letošnja. Poskušamo izbrati prave kolesarje, ki bodo lahko dosegli zastavljene cilje. Zdaj moramo potegniti prave poteze, če želimo imeti kolesarje v pravi formi, saj bo potem zelo malo priložnosti za menjave." Nibali bo na dirki po Italiji ob sebi imel tudi Giulia Cicconeja. Na Touru pa bosta glavna aduta Bauke Mollema in Richie Porte.

Značke: Dirka po Franciji
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ