Potrjeno: Primož Roglič adut ekipe na Tirrenu

Potrjeno: Primož Roglič adut ekipe na Tirrenu
07.03.2016 AVTOR: D. Z.
"Zanimivo bo videti, če bo lahko nadaljeval s predstavami, ki jih je pokazal na dirki po Algarveju,"so glede Primoža Rogliča sporočili iz ekipe LottoNL Jumbo.

Trije Slovenci na dirki v Italiji
Dirka Pariz-Nica se je že začela, zdaj čakamo še na Tirreno-Adriatico. Dirki se vsako leto prekrivata, obe pa spadata med dirke World toura. Prav vsako leto sta tudi obe polni zvezdnikov. Tako tistih, ki se pripravljajo na enodnevne klasike in sprinterjev, kot tudi tistih, ki računajo na visoka mesta v skupnem seštevku na največjih etapnih dirkah. Letošnji Tirreno-Adriatico ni nobena izjema.

Med nastopajočimi bodo tudi trije Slovenci: Luka Mezgec, Kristijan Koren in Primož Roglič. Pri ekipi Primoža Rogliča so predstavili cilje. Kot nam je Roglič že pred časom povedal, bo ekipa sestavljena predvsem iz hitrih kolesarjev. Bo pa zato imel sam povsem proste roke v najtežjih etapah. To so zdaj potrdili tudi pri ekipi. »Zanimivo bo videti, če bo lahko nadaljeval s predstavami, ki jih je pokazal na dirki po Algarveju, « je za uradno spletno stran dejal športni direktor Nico Verhoeven.

"Ničesar se ne bojim"
Roglič pa je dodal: »Mislim, da bo vse v redu. Nisem živčen. Vem, da sem dober, želim pa to tudi pokazati na najboljši možni način. Ciljal bom na visoko mesto v skupnem seštevku. Peta etapa bo odločilna. Ekipni kronometer pa je zame nova stvar, vendar pa me ne skrbi. Imeli bomo dovolj časa za trening te discipline, pa tudi da se navadim drug na drugega. « Dirka se bo začela v sredo, 9. marca prav z ekipnim kronometrom v Lidu di Camaiore.

Dolg bo 22 km. »Poleg tega, da je zahtevna dirka, o Tirreno ne vem prav veliko. Zame je vse to novo. A tudi to gre meni v prid. Ničesar se ne bojim. « Na dirki ga bodo spremljali še Tom van Asbroeck, Tom Leezer, Mike Teunissen, Enrico Battaglin, Maarten Tjallingii, Moreno Hofland in Timo Roosen. Verhoeven je dodal, da je to pomembna dirka za Morena Hoflanda in Toma Van Asbroecka. Poleg njiju se bo pred domačimi gledalci hotel dokazati tudi Enrico Battaglin.

Značke: Cestno
Komentarji
Revija
BREZPLAČEN IZVOD
KOMPLET REVIJ